Vaknade i morse och kände hur huvudvärken liksom  låg på lur. Den här semester-lunken
är skön men kvällarna blir sena. Lovar mitt tunga huvud att bättra mig och går med bestämda steg upp.
 
Till min fasa upptäcker jag att kaffeburken är helt tom. På sin höjd finns det ett halvt mått kvar. Mitt inre skriker och det är bara att inse. Jag har blivit en kaffe-tant!
 
Men jag fick väl min kaffe-ranson på semestern förra veckan. Då drack vi kaffe i tid och otid. Förresten har jag väldigt mycke att vara tacksam för, som till exempel att jag inte är gruvarbetare. 
 
Här några bilder från en lärorik och ganska trevlig utflyckt.
 
 
Tåget körde runt turister ovan jord. Själv skulle jag ner i gammla gruvgångar och hållrum.
 
 
I denna utstyrsel gav vi oss glatt iväg mot trappor av alla slag. Långa, korta, blöta, stadiga och mindre stadiga.  Hade mycke hellre tagit den här vägen.
 
 
Men det hade blivit långt.
 
 
Tycker du det ser mysigt ut så kan jag bara hålla med men det var ett av de få ställen som var någorlunda. Tack och lov att man inte är mullvad.
 
Väl uppe igen är det bara en sak som gäller.  
 
 
Solen sken och jag njöt i fulla drag. Fikat var gott och både jag och maken var uppe ovan jord. Tänk vad bra det blev och dessutom hade jag lärt mig massor jag inte hade en aning om.
 
 
   
 
 
Vill dela med mig av gårdagens lucnh så här kommer receptet. Tyvärr blev bilden alldesles kass men hoppas det tilltalar ändå. Samma sak går att göra med kyckling. Bara att ändra kryddningen lite.
 
Fiskgryta med tomat och dill.
 
Skär fisk till ca fyra personer i ganska stora bitar. Stek dem i smör och lite olivolja. Lägg över i en ungnsäker form. Jag strödde även lite majs i botten på formen.
 
Halvera 20 körsbärstomater och fräs dem på svag värme i stekpannan. Själv skivade jag ner en bit purjolök och brynte tillsammans med dem. Lägg över i formen.
 
Slå 1 1/2 dl vatten plus 1 msk fiskfond i stekpannan. Koka upp och blanda ner 2 dl creme fraiche. Sjud under lock ca 5 min. Klipp över 1 knippe dill och smaka av med salt och peppar.
 
Slå såsen över fisken i formen och låt den stå i 180° varm ugn och reda sig medan potatisen kokar.
 
Efterrätt:
 
 
Önskar dig en smaklig måltid. Gott i gott gott!
 
 
 
Dagen började i vinbärsbuskarna. 
 
 
De växer ut mot gatan vilket är väldigt trevligt. Alltid kommer det någon att växla några ord med och däremellan får man god tid att tänka och fundera på olika saker. Ibland gick tankarna till förra veckan och Dalarna. Här kommer några bilder från tisdagens utflyckt.
 
 
Ved-ruggor blir tydligen också vad man gör dom till.
 
 
En sågar och
 
 
 
 
en annan målar och resultatet blir en dalahäst.
 
 
 
Här är det också häst-krafter fast av annat slag. Måla kan man göra på det mesta och vem blir inte glad av att se ett sånt konstverk komma åkande. 
 
Tack och Hej för idag!
Visa fler inlägg