Den rubriken tål att tänka på. Kanske den kan verka onödigt komplicerad men det är mycke som är onödigt i  livet om man ska vara riktigt ärlig.
 
Att prenumerera på en lokaltidning är inte helt gratis men ganska trevligt på olika sätt. Den är ett utmärkt sällskap när man äter frukost eller dricker sitt morgonkaffe. Ett måste innan jag lägger den ifrån mig är familjesidan. Inte så mycke för att följa vad som hänt på den fronten som för att läsa det visdomsord som presenteras varje dag. Vad sägs om följande? "Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise." Klockrent!
 
 
 
Att cyckla är inte så svårt när man lärt sig och så länge styret sitter som det ska går det riktigt bra att komma dit man vill. Samma sak med en bil, moped eller annat fordon. Men idag var det en permobil som skulle manövreras med hjälp av en joystick. Visserligen  en permobil som var ny för mig men jag har ju kört sådana förr. Dom är kanonbra!
 
 
 
 
Om de är känsliga i vanliga fall visade sig denna vara hyperkänslig. Krampaktigt försökte jag få ekipaget att åtminstone åka rakt fram.
 
 
 
 
 
Så småningom blev körstilen lite mer av slappnad men det var efter en färd som mer liknade en slalomtur än en lugn skogspromenad. Tillläggas kan att jag varit inne med fordon som detta i varuhus. Hur nu det gick till? Hjärtans roligt hade vi iallafall både chafför och passagerare. Kanske våra skratt överröstade fåglarna och vad grannarna tänkte vågar jag inte tänka på.
 
Min erfarenhet är att precis som man är tvungen tänka annorlunda för att manövrera en permobil är man ibland tvungen att tänka annorlunda för att gå vidare i livet. Eller vad tror du? Till sist ett sommarminne. Allt gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag är tröttare än tröttast utifrån och in finns det inget som går upp mot en skogspromenad. Alla intryck, skogens lugn, den barrigt mjuka skogsstigen, dofter och ljud gör att tankarna får ro. Kroppen får röra på sig och sammtidigt som det ger vila får jag ny energi. Naturen är läkande på något sätt.
 
Nu är det verkligen höst se bara på blåbärsrisets färg.
 
 
 
 
En bit längre bort var riset fortfarande grönt men det är väl som med oss människor. Beroende på var vi lever och bor utvecklas vi olika.
 
 
 
 
Höst!
 
 
 
 
Här står de sida vid sida. Den ena hård som sten och den andra spröd och skör.
 
 
 
En av alla dessa björkar som blev så nertygnd av blöt snö härom vintern att den aldrig orkat resa sig igen. De är många i skogen precis som samhället är fullt av människor som drabbats hårt av sjukdom och annat. En del reser sig, andra inte.
 
Hemma igen sätter jag mig för att se vad som hänt i bloggarnas värld veckan som gått. Jag möts av  överraskningen att helt plötsligt vara vinnare i tävlingen på bloggen http://mirresyr.blogspot.se, Livet är fullt av överraskningar även när livet inte är helt smidigt. Gott doftande bodybutter som mjukar upp. Visst är det härligt!
 
Nu känner jag mig redo för att möta ännu en ny vecka och önskar även dig en bra sådan. Allt gott!
 
 
 
Här kommer några foto som redan är historia. Men grejerna vi pysslade med finns ju kvar. En del är klara medan andra finns kvar för att ta fram när lusten faller på att fortsätta. 
 
Även om det var vi tjejer som kom med ideén så var alla med på ett hörn. Här är det barnbarnets lilla hand som är på väg för att undersöka en sax. Finns mycke spännande saker att undersöka.  
 
 
 
 
 
Scrappbooking var det som dominerade. Här är ett av albumen som undan för undan fylldes med foton och dekorationer. Vackert och roligt!
 
 
 
 
Ett unikt kort för att överraska en kompis. Visst blir det extra kul att ge något man gjort själv.
 
 
 
 
Medan den kvinnliga delen av familjen pysslade spelade killarna bandy och servade oss däremellan med fika och mat. Att  fixa mat till tio personer gör man inte på tio minuter så vem tror ni var ute i köket  lite då och då. Tydligen tror jag att jag kan det där? 
 
 
 
 
 
Symaskinen får vi inte glömma bort. Med jämna mellanrum surrade den hemtrevligt i rummet bredvid. Visst är det roligt att sy barnkläder.
 
 
 
 
På förskolan kommer nu gammal inredning bytas ut mot diverse nytillverkade saker. Här ringar gjorda av restmaterial från olika företag. Det blir mindre sopor och barnen får roligt.
 
 
 
 
Till sist mitt bokfodral som kanske inte riktigt blev vad det var tänkt. Framförallt är det bra att det finns böcker i olika storlek när det nu blev för litet för boken det var tänkt till.
 
 
 
 
Det var bara väldigt lite från en fantastiskt rolig dag och jag ser redan fram emot nästa. Kanske vi då väljer att göra något annat. Vem vet?   
 
 
 
Visa fler inlägg