I trädgårdarna runt omkring är det förbril aktivitet. En räfsar, en annan putsar fönster och här sitter jag. Aktiviteten handlar mest om skrivbordsarbete men förra veckan var även jag lite aktiv när det gällde att förbereda sommaren. Då åkte gubbens och min garderob ute på altanen vilket var välbehövligt vill jag säga.
 
Där har vi förresten haft gäster helt ovetande i vinter. Varmt och gott tycks de haft det dom rackarna så nog tycker jag de kunde betalt lite i hyra. De hade nämligen både tillgång till mat och inomhustoalett . Ja ja, alla har ju rätt att leva. "Var bor du lilla råtta ..." Maken påpekade omedelbart att det var möss när jag kallade dom råttor och jag får väl ge mig.
 
 
 
 
Denna vår är inte lik alla andra vårar. Varje ledig stund brukar tillbringas i trädgården men med detta knä är det inte så lätt. Som tur är finns mycke vackert på nära håll. Kameran har inte varit med så ofta på sistone men även mobilen har ju denna lilla finess. Lite enklare men får väl duga.
 
 
De här små solarna är underbara där de står i grus och diverse bråte. Lika glada varje vår.
 
  
 
 
Nu blommar blåsipporna för fullt på mitt lilla blåsippsställe. Hux flux så är de fullt utslagna.
 
 
 
Det blev en så vacker inramning med den gammla murkna björken runtomkring. Död och liv på något sätt. Är inte det livet.
 
Glad Valborg alla vänner!
 

Vegetarisk lasagne.

Publicerat i: recept
 
Här ser ni resultatet efter att ugnen gjort sitt. Ser det gott ut så kan jag bara bekräfta att så var fallet trots att jag  glömt blanda i fetaosten. Den stod kvar på bänken och fick sin plats i salladen istället. Tillsammans med lite oliver blev det ricktigt läckert.
 
 
 
Receptet är följande.
 
Sås 1.
 
1 pkt krossade tomater
1 gul lök (Jag tog en bit röd också som blivit över)
1 vitlöksklyfta (Jag tar ca 4 st)
1 riven morot
salt & peppar
 
Sås 2.
 
1 stor burk creme fraiche
1 zuccini i små tärningar
salt & peppar
1 pkt fetaost som blandas med såsen eller strös över
 
Varva lasagneplattor, sås 1, lasagneplattor, sås 2 ...  Lägg riven ost på toppen.
 
Eftersom en del i familjen är lite känsliga för lök brukar jag bryna den väl på svag värme. Tycker att det förhöjer smaken men den är ju som känt lite olika. Alltså är det bara att pröva sig fram. Vegetarisk lasagne liksom vanlig lasagne är perfekt i matlådor. Nu hoppas jag ha delat ett recept med dig som du kommer tycka om och önskar dig bara Lycka till.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
Idag har jag varit hos min lill-stora vän och dagen till ära tog vi oss en liten promenad. Visserligen höll vi oss inom trädgårdens gränser men det finns mycket att upptäcka där också. 
 
 
 
 
Vad denna söta blomma heter är mer än mormor vet men den är blå med gröna blad och så fin att fröken sätter sig på huk för att beundra den på närmare håll. Härligt! 
 
 
 
 
      Pärlhyacinten var inte lika intressant. Fröken var helt foccuserad på en lång pinne hon hittat. Vad gör man med en sådan?
 
 
 
 
Man har inte roligare än man gör sig. Detta var tydligen väldigt roligt så där stog vi en bra stund. "Ja kan", var frökens kommentar.
 
 
 
 
Krokusarna börjar bli trötta och vitsipporna slår snart ut i blom men vad heter den gula blomman. Primula? Gullvivor är det inte.
 
 
 
 
Nu dröjer det inte många veckor förren dessa små knölar kan erbjuda den godaste rabarberkräm.
 
 
 
 
 
Tänk så mycket vi har att se fram emot både små och stora. 
Visa fler inlägg