Nu undrar jag om termometern alldeles fått fnatt men det är en klar verklighet. Den visar minus femton grader och klart är det. Morgonsolen skiner nämligen från en klarblå himmel och lovar en vacker dag. Som gjord för en skidtur om man har lust. Där kom ett stänk av nostalgi, för även om jag aldrig varit bra på dessa övningar i skidspåret har jag njutit av det. Nu får jag och mina små ben helt enkelt stå över. Finns väl annat att hitta på. 
 
Här lite små spår som visar på att vi har väldigt fint besök då och då.
 
 
Rådjurspår alldeles nedanför trappan och även på resten av trädgården. Letar de små liven redan efter min persilja må tro. Den har jag gömt i växthuset så det blir väl skådebröd om de inte gör inbrott vill säga. Men grannen är en vänlig människa som med glädje åker till Granngården och köper lite foder till dem. Tänk att det finns så snälla människor på vår jord.
 
Imorgon hoppas jag få gå på stick & virk café. Har inga färdiga alster att visa er men skickar med en länk till AnnaErika handmade och en liten söt väska jag hittade där. Kanske den blir nästa projekt. http://aehandmade.com/virka-hello-kitty-vaska/
 
Nu vågar jag mig nog ut i kylan för att hämta tidningen. Brrr... Snart är det vår!
 
 
 
 
/
Lycka kan vara att mötas av en bukett härliga tulpaner när man kommer ner i köket på morgonen. Så underbart vackra står de där och strålar som om de rent av vill säga "God morgon Maria".
 
 
 
Nog är det en trygghet att ha dom där ifall kylskåpet skulle visa sig vara tomt. Man vet ju aldrig hur glupsk övriga familjen varit så här på morgontimmarna och tulpaner sägs ju vara ätliga. Tja, en tulpan till frukost ... ? Nja, det vet då spörs? Finns nog andra lösningar utifall om att.
 
 
 
När jag vänder mig mot kylskåpet gör hjärtat ett lyckoskutt igen. Där sitter kortet med en bit av barnbarnets teckning. Det finaste kort jag och vi någonsin fått. Funderar bara på om mamma klippt bort prickarna. Saknar dom. Ni skulle höra den lilla damen säga "pjick".
 
Vilken tur. Det finns mat i kylskåpet så jag får njuta av min härliga bukett till frukosten idag också. Vore ju synd att äta upp den. Fick den som tack från samhällsföreningen trots att jag uteblev från mitt sista årsmötet. Fast med tanke på omständigheterna hade de nog gärna gett mig en till som tack för att jag stannade hemma.
 
Men nu är flunsan över och imorgon väntar jobbet. Skönt!
 
 
 
 
 
 

Nu vill jag ju inte avslöja alltför mycke här eftersom det kommer bli en blivande present. När det gäller presenter till smått folk handlar det ibland lika mycke om att överraska föräldrarna. Så är det. Alltså får ni bara veta lite, lite. Som att mönstret på koftan blir detta.

 
 
 
Så enkelt men ändå så dekorativt, luftigt och mjukt. Ser faktiskt nästan ut som om man gjort en vridning av maskorna men icke den här gången.
 
Mönstret är detta: O = rät maska på rätsidan, avig maska på avigsidan och X = avig maska på rätsidan, rät maska på avigsidan.
 
XXOOOOXXOOOO
XXOOOOXXOOOO
XXOOOOXXOOOO
XXOOOOXXOOOO
OOXXOOOOXXOO
OOXXOOOOXXOO
OOXXOOOOXXOO
OOXXOOOOXXOO
OOOOXXOOOOXX
OOOOXXOOOOXX
OOOOXXOOOOXX
OOOOXXOOOOXX
 
Det var lite om mitt stickprojekt. Snart får jag sätta igång med en höna till för nu har den första flugit till Afrika och påsken närmar sig med en ryslig fart. Tänk så varmt och skönt den lille tuppen på ägget har det nu förresten. Suck! Får bli en brasa ikväll igen.
 
 
 
 Snöboll på er!

 

 

Visa fler inlägg