Glad Påsk!

Publicerat i:
 
Om ni undrar vad jag håller på med som inte ens har vett att önska er Glad Påsk så är jag helt inrotad i alla möjliga konstiga processer. Kommunikationsprocesser, grupprocesser, kulturer o etniska grupper, konflikthantering, försvarsmekanismer ...
 
Här ser ni makens händer som så varligt fixar till kullagret på min moped jag fick i 50-års present. Då var den i tusen delar idag är den en riktig pärla och vem vet till sommaren kanske jag tar mig en tur.
 
 
 
Snart kommer jag ut ur min pluggarlya. Oavsett om jag är klar imorgon eller inte så ska kameran med ut på en liten vårpromenad. Livet är mer än en examinationsuppgift. Kram på er så ska vi se om inte jag ska bli klar med det här arbetet snart.
 
På tal om kommunikation: "Vänlighet är ett språk som den stumme kan tala och den döve hör."
 
 
 
 
Så har dagen nått sitt slut och det är hög tid att jag håller mitt löfte och skriver ner mönstret till påskäggen jag visade tidigare idag.
 
 
 
 
 
Virkade påskägg.
 
Virka 3 lm, slut till en ringmed sm.
Varv 1: 6 fm om ringen.
Varv 2: 2 fm i varje fm = 12 m.
Varv 3: 1 fm i följande m, 2 fm i nästa maska varvet ut = 18 m.
Varv 4-7: 1 fm i varje fm varvet runt.
Varv 8: 1 fm i de följande 2 fm, 2 fm i nästa fm = 24 m.
Varv 9: 1 fm i varje m.
Varv 10-11: 1 fm i varje m varvet ut. Varv 12: 2 fm, 2 fm tillsammans = 18 m.
Varv 13: 1 fm i varje m.
Varv 14: 2 fm tillsammans varvet ut = 9 m.
Varv 15: 2 fm tillsammans varvet ut. Avsluta med sm, dra igenom garnet och glöm inte spara garn för upphägning. 
  
 Varje varv börjar med 1 lm och slutar med en sm i 1:a lm. Virkas uppifrå och ner. Använd fantasin och lek med färg och mönster, pärlor och annat kul.
 
Lycka till!
 
 
Den lilla missformade saken som hänger där i luften och dinglar ska vara ett ägg. Vill man ha den perfekta formen kan man köpa små styrolitägg på panduro att fylla dom med. Blir betydligt snyggare men själv tog jag vadd och så blev de som de blev. Inte helt perfekta men inte så illa heller.
 
 
 
På duken ligger små bollar eller snarare kulor. Vad det blir av dom har jag en liten bild av inne i mitt huvud. Mönstret och ideén fick jag från Karin. Här hittar du det. http://karinsbloggiblogg.blogspot.se/2013/03/skallra-av-virkade-kulor.html 
 
Virkbeskrivning till äggen kommer under dagen. Bra söndag alla där ute. 
Visa fler inlägg