Undersköterska på krigsstigen.

 
Nu sitter jag här och försöker infoga en del goa bilder men det vill sig inte. Visst är det rätt typiskt! Om de är goa och fina vet jag nu inte eftersom jag inte ens får över dom till datorn.
 
Skogspromenaden var iallafall go och välbehövlig. Vårlik hög luft, en och annan solstråle och snödroppar som växer så det knakar. Det är som balsam för själen.
 
Jag har vänt upp och ner på min arbetsplats genom att skriva tillbud och händelserapporter. Tydligen lyckades jag få upp ögonen på en del chefer som åtminstone verkar vara tacksamma över att bli medvetna om situationen. Värre är det med en del kollegor som tvunget måste ge mig en näsbränna. Så här efter en lång skogspromenad när jag skakat av mig ett och annat kan jag inse att problemet troligtvis ligger hos kollegan.
 
Kala mig vad som helst men motivera mig till att arbeta utan hjälpmedel kan ingen göra genom att behandla mig som en vekling. Framförallt inte när hjälpmedlen hjälper brukaren fungera och få en bättre vård.
 
Nu handlade det inte bara om hjälpmedel men ni ska slippa höra mer av storyn. Kanske är det iallafall så att saker som detta behöver komma upp i ljuset. Genom att tiga förbättrar vi inget.
 
En bild hade suttit fint här men du får titta dig omkring istället. Vad ser du då måntro?
 
Trevlig helg önskar en undersköterska som lugnat ner sig.
 
Kraaamm!
 
 
 

Hasselnötsbröd.

 
 
 
Brödet kallas för hasselnötsbröd men som vanligt kan jag ju inte följa ett recept till punkt och pricka.
Första omgången tog jag i pumpakärnor, linfrö och oliver för att nästa gång pröva med
hasselnötter, gula russin och aprikoser.
Med andra ord så tog jag lite vad som fanns i skåpen och verkade funka vilket det helt klart gjorde.
Åtminstone om man får tro mina smaklökar.
 
Hasselnötsbröd.
2 limpor
 
50 g jäst
5 dl vatten 37 grader
0,5 dl sirap
0,5 dl solrosolja
2 tsk salt
2 tsk kummin
          100 g hasselnötter (hackade)
10 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
 
Smörj och mjöla två avlånga brödformar. Blanda jäst, vatten, sirap, olja och salt. Tillsätt torra ingredienser och arbeta degen noga. Låt jäsa 30 min under bakduk.
 
Vänd upp på mjölat bakbord och dela degen i två bitar. Knåda minsta möjliga. Dra ut degen så den täcker formens botten och rulla den luftigt. Låt jäsa i formarna 30 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 25 min. Tag ut och låt vila i formen ett par minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
 
Lycka till!
 
 

Sportlov -14

 
 
Nu ljuger jag för sportlov har jag inte haft. Jag har haft en härlig semestervecka. Så är det.
Men visst, sport har den ju innehållet eftersom det blivit en och annan stund framför tv-apparaten och OS.
 
Barnen däremot har haft sportlov och även om jag tycker ett sportlov ska vara vitta med gnistrande snö
har det i år varit alldeles tvärtom.
 

Hur som helst föll det en morgon stora, fluffiga, genomblöta flingor och här ser ni ett resutat.
Mitt lilla besök hade tidigare tillverkat en hel snöfamilj men just den här gubben är alldeles speciell.
Vi kan kalla honom "kvarters-gubbe". Orsaken är jag.
 
"Hittar en mormor på att det ska gås en promenad runt kvarteret så får hon minsann hitta på
någotsom gör den promenaden lite mindre tråkigt. En av dom sakerna kan vara
att rulla en klott snö framför sig och se hur stor den kan bli.
Kanske det räcker till en liten gubbe."
 
Livet är underbart och förhoppningsvis gläder man någon i sin omgivning.
 

Nu var det skönt komma in och medan brorsan sov sin skönhetssömn passade vi på att baka både
mjuk kaka och bröd. Tänk vilken liten hjälpreda och så roligt det är att ha barn med i köket.
Barnbarn är nog det bästa som hänt tanten här.
 
Nästa vecka kommer receptet på brödet för så gott bröd måste man dela med sig av.
 
 
 
RSS 2.0