När? Var? Hur?

Publicerat i: Vardagen
 
Fredag eftermiddag och en trevlig arbetsdag börjar närma sig sitt slut. Solens strålar värmer och har jagat bort de senaste dagarnas isiga vindar. Åtminstone till en del. Idag lämnade jag tjocka vinterjackan hemma för att istället klä mig i tröja och täckväst. Känner mig befriad på något sätt där jag nu står tillsammans med min vän vid en solvägg mitt i stan väntande på färdtjänsten som ska köra oss till vännens hem. 
 
Då jag sätter mig i min lilla Ford för att avverka ännu några mil vet jag att just denna soliga eftermiddag ska det ske. Inspirationen flödar så sagt och gjort, hos fröken Frö inhandlas lite växter. Kruka och jord finns i källaren och några björkkvistar tar jag i i skogen. Resultatet blir detta.
 

Som du kanske förstår var det ju nu inte alls detta jag tänkte skriva när jag satte rubriken. Men trots detta blir jag nu tvungen sätta punkt för att krypa till kojs. Imorgon ska jag upp tidigt för att spana mer växter plus lite annat smått och gott på lördagens torghandel. Efter det följer fortsättning på rubriken När? Var? Hur? 
 
Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken skog. En riktig trollskog som kan sätta fart på sagoberättandet. Den lilla parvel jag har i sällskap
är nu inte tillräckligt stor för farmors berättarkonst. Han sover mest och drömmer förmodligen om
allt annat än skogsfolk, djur och troll.
 
 
 
 
Min fyrfota vän är dess mer intresserad.
 
 
 
 
En bortglömd vedrugga kan vara bostad för många av skogens invånare.Vem bor här måntro?
Kanske familjen mus.
 
 
 
Kan detta vara en skattgömma eller är det familjen mus fina granne som bor i denna spännande bostad.
 
 
 
 
Vårlekar, barkbåtar eller njuta av porlande musik och glittrande vatten.
 
 
 
 
Det var några bilder från en vecka med underbart väder. I dag gäller det att hålla i hatten eller som jag, dra upp kapuschongen. Men solen skiner och jag önskar dig en fortsatt god helg!
 
 
 
 
Solen strålar, gräsmattorna är vita av frost än en gång. En vacker morgon kommer övergå i en strålande vacker dag. Jag sitter vid köksbordet mitt bland alla solstrålar för att tänka ut hur dagen bäst läggs upp medan jag tar en slurk kaffe då och då.
 
Funderar på att ringa till sonhustrun för att höra om de är hemma. Lilla sötnosen måste ju få sin tröja nu när det faktiskt är tröjväder i mellan åt. Frågan är hur jag bäst kör för att ta mig från sötnosen till lill-prinsen utan att förirra mig på alla vägar i skogen. Detta tål att tänka på.
 
 
Jag ansvarar för att ta hem en del böcker till vår kyrka. I går stod jag där och försökte välja igen. Här ser ni en del av resultatet.
 
 
Att välja är inte lätt. Bra böcker finns i mängder vilket slutar med att jag får beslutsångest och alltid har med lite mer hem än vad jag tänkt. När jag gick där funderade jag på om det inte vore en ide att ordna en bok-resa ... Fast det var väl inte riktigt tanken från början. 
 
Nu ska jag greppa telefonen, ta en slurk kaffe och efter ett telefonsamtal med sötnosens mamma repetera lite arabiska. Så var det ju tvättmaskinen också. Snart är den klar.
 
Många solstrålar till dig!
 
 
Visa fler inlägg