Livsnjutare.

Publicerat i: Vardagen

 

Ordet livsnjutare tilltalar mig skarpt. Liksom jag har en yrkestitel har jag också  en del andra titlar och just livsnjutare vill jag ska vara en av dom. Varför? Jo, för kan man njuta av livets små guldkorn mår man otroligt mycke bättre än om man fastnar i en vardag full av enformighet och tristess. Det är en rikedom helt enkelt.

 

I veckan har vi haft ett underbart väder med ljuvligt sköna sommarkvällar. För mig har det varit en intensiv arbetsvecka då jag som vanligt mött lite av varje. När man åker runt och "gästspelar" lite här och var blir det så men framförallt  en bild har fastnat på min näthinna. Nu får man inte gå omkring och ta kort på folk hur som helst så den här bilden får du måla upp i ditt eget huvud.

 

En äldre man i 75-årsåldern hade parkerat sin rullator vid en av innergårdens soffor. Inte alls konstigt egentligen för kaffe hade just serverats en stund tidigare dem som  önskade. Innergården är vacker med ett litet lusthus och prunkande blommor runt omkring. En oas mitt i stan. Men mannen hade inte bara satt sig på soffan, han hade lagt sig raklång med armarna under huvudet och benen lätt böjda. Hela bilden utstrålade avslappning, njutning och vila. På samma gård är barn från förskolan ute och leker men han låter sig inte störas  varken av dem, deras lärare eller föräldrar utan bara ligger där helt obekymrad timme ut och timme in.

 

Senare på kvällen är jag på väg till tvättstugan och reagerar på en fantastiskt vacker musik med milda toner som fyller korridoren. Vem sitter i en av fåtöljerna tillbakalutad om inte samma man. När jag går förbi öppnar han ögonen och säger med ett litet leende "Hej!". En riktig livsnjutare tänker jag och går vidare med tvätten. Fast jag inte känner honom föds ett hopp att det faktiskt kan finnas en harmoni även på våra boenden. Livskvalité finns oftast närmre än man  anar.

 

 

 
 
 
"I dag är första dagen på resten av mitt liv och den kommer aldrig mer igen." Hjälp mig njuta av den och ta vara på allt den har att ge, stort såväl som smått. Hjälp mig också kunna dela allt detta med andra."

 

 

Med denna tankebön önskar jag er en riktigt

 

TREVLIG HELG!

 

Maria

 

#1 - - Mia (livsnjutare):

Så fina ord, jag instämmer i allt. Så länge man kan styra sitt eget liv, tänker jag, kan man välja sådant som ger en harmoni. Tja, litet klyschigt och överdrivet, för vi alla drabbas av svackor, sorger, motgångar, tragedier... Har man förmåga att glädja sig åt det lilla, att njuta av livet, ja då tror jag man har lättare att tackla det svarta.

Svar: Visst kan det vara en klyscha men ändå en sanning. Livet är komplicerat så även detta. Hoppas ändå lära mig något av mannen på soffan. Allt gott till dig!
Maria Bromander

#2 - - Bosse Lidén:

Vad glad jag blev av att läsa detta blogginlägg. Tack för det Maria. Livsnjutare är ett vackert ord. Det fanns en kille som kallade sig så på sin blogg och var min bloggvän. Tyvärr har han stängt sin härliga blogg.

Svar: Jag är beredd att hålla med din bloggvän om att du är en livsnjutare på olika sätt. Du plockar ofta fram det positiva mitt i bedrövelsen. Så är det, man fäster sig vid sina bloggvänner. Kram Maria.
Maria Bromander

#3 - - Yvonne:

Låter underbart att kunna ta vara på dagen som denna man. Ibland kan jag bli avundsjuk på folk som vågar vara sig själva i alla lägen och tar vara på dagen. Fin liten bön som vi borde leva upp till.
Ha en fin vecka! Kram

Svar: Önskar också dig en fin vecka som du kan njuta av!
Maria Bromander

#4 - - TantGlad:

Livsnjutare är ett härligt ord.
När man kan känna glädje känner man åxo tacksamhet. Då känner man att man livsnjuter.
Vilken härlig Man. Ser riktigt framför mig hur det såg ut.
Tack för ett mysigt inlägg.

Kram

Svar: Njut av veckan som kommer o ha det så gott. Kram!
Maria Bromander

#5 - - Lotta:

Tack för att delade med dig av denna fina berättelse som föder hopp om att man själv kan hitta sin njutelse utan att vara beroende av att andra ska göra det åt en. Det är så fantastik!

Önskar dig en skön kväll!

Kram

Svar: Ja att det skulle kunna finnas någon i ens närhet som sätter på cd-n när jag inte själv fixar det eller ställer ut parkbänkar lite här och var med mera. Människor med ögon, händer, vilja och stora hjärtan. Trevlig kväll till dig också!
Maria Bromander

#6 - - Pernilla:

Jag tycker att ordet "levnadskonstnär" är väldigt bra också. Man liksom åstadkomma något innan man kan njuta av skådespelet.
/P

Svar: Smakar på ordet och tänker. ;) HA det gott!
Maria Bromander

#7 - - Liv:

Livsnjuteri är viktigt på riktigt tycker jag.. och många gånger alldeles gratis för det är ju att njuta av det som är istället för att ständigt längta bort för att kunna njuta när man är nån annanstans som är njuteri som är en insättning på vardagskontot. Underbart att se någon bara njuta som det är. Kramar