Ibland när man vaknar på morgonen vet man inte alls vad som kommer hända eller hur dagen kommer bli. Allting beror på om och hur och ifall om att. Idag var precis en sådan dag men tänk så bra den blev till sist.

 

Allt hängde på makens bil och en eventuell bilspekulant som skulle komma klockan elva. Den här gången kom spekulanten, köpte bilen, betalade och åkte. Själv smög jag bokstavligen omkring i huset och städade lite under tiden. Försökte hålla mig ur vägen så att säga för att inte störa och för att hjälpa min i vanliga fall lugna make hålla nerverna under kontroll. Nu undrar ni väl vad det var för typ av bilaffär egentligen men jag lovar att allt var helt okey. 

 

När affären var klar och bilen borta begav vi oss mot Småland på jakt efter ett nytt fordon och äntligen har jag fått mannen att inse vilken vacker färg blått är. En mörkblå BMW blev det. Seger! Nu skulle det firas med en fika och så hamnade vi här.  

 

 

 
 
Jag gillar interiören skarpt. Vågen, kassaapparaten och naturligtvis den trevliga och glada expediten.
 
 

 
 
Jag åt blåbärspaj med mjukglass och tänk så smart, kaffekopp kunde man välja precis den storlek och form som passade bäst. Tyckte inte jag behövde så mycket kaffe så jag tog en liten söt kopp men till den rejäla portionen krävdes faktiskt påtår och påtåren den bara kom ut till mig i solen där vi satt precis vid gethagen. Det är service på landet måste jag säga.
 
 
 
 
 
 
 
Någon gång framöver tänker jag ta cykeln och trampa dit för att köpa mig lite mer getost. Visst låter det gott med bredbar getost med vitlökssmak. Fast vi har ju olika smaklökar det klart vilket ju är en väldig tur.
 
 
 
 
 
 De määade och bääade hela tiden getterna. Undrar just vad de pratade om. Har ni hört den här meningen någon gång; "Att byta ett ord eller två gör det ofta lättare att gå". Vi får inte glömma prata med varandra i dessa mobil och internet tider. Jag kan vara lite rädd för det ibland för inget kan trots allt ersätta samtalet öga mot öga. Det får bli veckans fredagstanke.
 
 
 
Kram Maria
 
 
#1 - - Susie på Stjärnarve:

Trevligt atyt se tyckte dagen var ovanligt lyckad. Ibland blir det ju faktiskt tvärtom så man måste passa på att njuta och det har jag gjort idag. Har ätit hösthallon med grädde, medan min gubbe fick äta upp det sista av körsbärspajen jag gjorde i söndags. Det var på 1,5 kg surkörsbär som jag fått av grannen, men trots det - eller kanske tack vare det - så tyckte jag den var för söt. Ja, inte fyllningen som var väldans god, men pajskalet som innehöll mandelmassa. Inte riktigt min grej.....men hallonen! Mmmm!!!!!
Kram
Susie

Svar: Hallon är bara musm och det kryllar på vartende hallonsnår i skogen. Så gott! Vill bara plocka, plocka äta och njuta. Hoppas din helg är bra! Kram Maria
Maria Bromander

#2 - - Yvonne:

Du har så rätt, vi får inte glömma den synliga och fysiska kontakten med våra medmänniskor. Vilken härlig gårdsbutik du hamnade i. Getter är rara tycker jag och deras ost underbar. Får ost från mitt Lands getter numera, härligt.
Ha en fin helg! Kram

Svar: Önskar också dig en fin helg! Hoppas solen skiner också hos er. Kram Maria
Maria Bromander

#3 - - TantGlad:

Kloka rader på slutet.
Mörkblå BMW låter väl kanon. Bilar är kul. Själv byter jag bil som andra byter strumpor tycker många haha. Men är manintresserad sså är man.
Mm......blåbärspaj....Så gott.
Ha det gott och en fin ny vecka.
Kvällskram från mig

Svar: Önskar jag vore lite mer intresserad. Jag är bara intresserad av att köra och ta mig dit jag vill. Det är en frihet och nu gäller det att njuta av sommaren. Nästan så man skulle haft en bil med cabb. Sol sol underbara sol ... :)
Maria Bromander

#4 - - Annika:

Grattis till er nya bil.Vilket trevligt ställe ni firade köpet på. Så sant det du skriver om hur viktigt det är att umgås på riktigt. Nu har jag ett jobb där jag bara måste prata och möta folk vilket jag är sååå glad och tacksam över. Nu njuter vi av sommaren som äntligen kom.
Kram på dig

Svar: Visst är det underbart att den äntligen kom och här i detta huset hade vi det så bra så vi var lediga. Ofattbart lyxigt! Kram Kram!
Maria Bromander

#5 - - Bosse Lidén:

Det lät som en mycket trevlig fredag och kloka ord på slutet. Själv älskar jag blått och blåbär.
Kram Bosse

Svar: Här har vi blåbär i massor. Skogen är full så att säga. Igår fick jag ihop 4-5 l på en och en halv timme. Vilket skafferi skogen är. Kram Maria
Maria Bromander

#6 - - Pernilla :

Vilket härligt ställe med alla getter. Paj och mjukglass låter supergott!
/P

Svar: Mmm...
Maria Bromander

#7 - - Pernilla:

Vilket mysigt ställe och härligt med ny bil. Vi dömde ut vår när den inte ville oss väl på semestern. Men nu har vi ju lagt en massa pengar på den! Ska man behålla eller inte?
/P

Svar: Den frågan har jag aldrig blivit klok på. De där bilarna är inte några vidare bra sparbössor men det är kanske inte det de är till för. Hmm... Ha det gott!
Maria Bromander