Om jag skulle rita ett kors i taket för nu är jag glatt överraskad. Det har inte kommit en regndroppe på hela dagen. Nu kan man ju undra vad ett kors i taket har med det att göra men det är väl ett uttryck bland alla andra lite konstiga uttryck och saken är den att jag hör till de där människorna som tyvärr använder sådana lite för ofta. Det finns många anledningar att akta sig för dem men en av dem är att de ofta är lite ironiska och därför lätt missuppfattas. Man får liksom ta dem för vad de är.

 

 

Det får man också göra med den här sommaren. Den har alldeles kommit av sig och kylan är ett faktum. Förra helgen for jag och maken för att lyssna på lite vacker sommarmusik. Tack och lov att det var inomhus. Regnet strilade ner hela kvällen och termometern visade elva grader. Det var elva grader varmt klockan 18.00 den tjugofemte juli 2015. Hmm…  Maken har idag kommit fram till att ett lågtryck blivit instängt av några (? enligt min mening elaka) vindar just över Sverige och norden. Inte helt osannolikt. Men varför haka upp sig på vädret när man kan brodera.

 

 

Igår var det Världsbroderidagen. Det var 2011 som denna dag började firas på en plats som heter Vissmarlöv i Skåne. En av de där skånska orterna som är värda ett besök. Klicka här får du se varför. Brodera gjorde jag mer förr men här ett gammalt alster som är gjort på fri hand av en bondflicka som flyttade till staden för att studera och längtade efter något annat än sten och betong. Vem den flickan var kan du nog räkna ut och fortfarande älskar hon skog och natur. Det är hälsa.

 

 

 

 
 
 
 
Det är fredag och här kommer några tankar inför helgen just genom den lilla berättelsen Livets broderi.
 
 
 
Solen skiner utan moln framför. Vilken glädje! Vi har ju inte setts så ofta på sista tiden solen och jag. Uuut!!!
 
 
 
 
Kram Maria!
 

Tiden går.

Publicerat i: Vardagen
 
 
 Vad fort tiden går är något som tycks vara en sanning för de flesta människor och jag är nog beredd att hålla med. Det är så att jag råkat bli ett år äldre sedan sist och nog undrar jag vart de femtiofem åren tagit vägen. Men börjar jag tänka efter har jag ju varit med om både det ena och det andra så med lite sunt förnuft förstår väl även jag att jag blivit lite äldre än jag är på bilden.
 
 
 

En födelsedag är väl som de flesta andra dagar tänkte jag och gick upp i ottan för att sätta till ett brödbak innan ett av barnbarnen skulle komma. Hennes mamma var tydligen ombedd att jobba lite så där halvakut. Ja, ja sämre saker kan man göra på sin födelsedag än att baka bröd och passa barn så jag lufsade vidare i mina gamla mysbyxor, okammad och planerade ta tag i det där med morgontoaletten i lugn och ro när lillan kom. Vilken perfekt timing jag hade, precis när jag slängde in första plåten stannade dotterns bil utanför men varför i all sindar kom människan inte in. Ringa på dörren så där brukar hon väl inte göra men okey jag går väl och öppnar då.

 

Det var såå nära att jag började gråta, inte för att jag var ledsen eller att de sjöng falskt. Inte för att det var något jag hoppats på men inte fått utan för att jag blev så fullständigt ”tagen på sängen" och så är jag ju en liten lipis. Där stod de med tårta och blommor, teckningar till mormor och minstingen i sin bilstol undrade nog vad i all sin dag är det som händer.

 
 
 
 
Här kan ni se ett porträtt av mig. Konstnären har varit snäll och dragit av några kilo men för övrigt är det nog inte så illa. Vill bara förtydliga att jag har en blå tårtbit i handen och solen skiner. Perfekt. Den andra tavlan kan  enligt konstnären föreställa en tågbana. Där det klumpar ihop sig lite kolliderar tågen men kanske det är så för det var precis vad som hände några minuter tidigare när vi körde med det elektriska lilla Brio tåget morfar investerade i i Gävle. 
 

Fotot nedanför visar resultatet av vad ytterligare femtiotre år gjort med mitt utseende. Kanske inte är så söt och fin som när jag var två längre men igår bevisade jag att åka rutschkana är fullt möjligt även för en äldre dam med en del skavanker här och var. Baka bröd är jag också en hejare på och göra små barnmackor av en hålkaka är lika mysigt nu som då.

 

 
                                            
                           

Tänk att en dag som är som de flesta andra kan bli så helt fantastisk faktiskt fylld av både glädje och lycka.

 

 

Många många stora tackkramar!

 

 

Maria

                                                                              

Midnattsolen.

Publicerat i: Vardagen
Det var midnattsol och oavsett vilken tid man vaknade på dygnet var det ljust när vi var uppåt Kiruna och de trakterna på vår resa. Nu var vi aldrig uppe mer eller mindre hela natten för att se detta fantastiska men jag  kunde ändå inte motstå att ta en sista bild innan jag kröp in i huset på hjul för att sova. I bästa fall blir det ju hyfsat bra även om positionen är urdålig. Så här blev det och klockan är ca 24.00 - 00.30. Med en bättre kamera och fotograf kanske mer av sanningen kommit fram nämligen att marken som ser alldeles mörk ut faktiskt badade i ett matt dagsljus.
 
 
 
 
Eftersom vi är inne i en födelsedagsperiod i vår familj tillfrågades en familjemedlem vad vederbörande önskade sig. Svaret blev glädje vilket jag anser är en av de finaste och bästa saker en människa kan önska sig. Vad spelar prylar och häftiga upplevelser för roll om man inte har glädje.
 
Glädje och Lycka hänger på något sätt ihop så här kommer Carolina Gårdheims tankar om lycka. Precis som på bilden antyder hon att det dyker upp moln på lyckans himmel då och då och jag skulle vilja tillägga att den människa är stark som ändå kan känna lycka inombords. Med de orden önskar jag er All Lycka och Trevlig Helg!
 
 
Lycka för mig.
 
För mig är lycka att känna kärlek.
Till mig själv, till mina kära
och till själva livet.
 
Lycka är också att
använda mina talanger
och känna mening
i livet.
 
Lycka är stanna upp, ta ett djupt
andetag och känna ända in i märgen att ja,
jag är lycklig, för jag får uppleva detta äventyr
som kallas livet.
 
Jag har hittat min lycka,
den bor i mitt hjärta
och ingen kan stjäla den.
 
Jag kan bli inlåst i ett fängelse,
men ingen kan ta ifrån mig min valfrihet
att välja att känna
lycka.
 
 
Kram
 
Maria
Visa fler inlägg