Midnattsolen.

Publicerat i: Vardagen
Det var midnattsol och oavsett vilken tid man vaknade på dygnet var det ljust när vi var uppåt Kiruna och de trakterna på vår resa. Nu var vi aldrig uppe mer eller mindre hela natten för att se detta fantastiska men jag  kunde ändå inte motstå att ta en sista bild innan jag kröp in i huset på hjul för att sova. I bästa fall blir det ju hyfsat bra även om positionen är urdålig. Så här blev det och klockan är ca 24.00 - 00.30. Med en bättre kamera och fotograf kanske mer av sanningen kommit fram nämligen att marken som ser alldeles mörk ut faktiskt badade i ett matt dagsljus.
 
 
 
 
Eftersom vi är inne i en födelsedagsperiod i vår familj tillfrågades en familjemedlem vad vederbörande önskade sig. Svaret blev glädje vilket jag anser är en av de finaste och bästa saker en människa kan önska sig. Vad spelar prylar och häftiga upplevelser för roll om man inte har glädje.
 
Glädje och Lycka hänger på något sätt ihop så här kommer Carolina Gårdheims tankar om lycka. Precis som på bilden antyder hon att det dyker upp moln på lyckans himmel då och då och jag skulle vilja tillägga att den människa är stark som ändå kan känna lycka inombords. Med de orden önskar jag er All Lycka och Trevlig Helg!
 
 
Lycka för mig.
 
För mig är lycka att känna kärlek.
Till mig själv, till mina kära
och till själva livet.
 
Lycka är också att
använda mina talanger
och känna mening
i livet.
 
Lycka är stanna upp, ta ett djupt
andetag och känna ända in i märgen att ja,
jag är lycklig, för jag får uppleva detta äventyr
som kallas livet.
 
Jag har hittat min lycka,
den bor i mitt hjärta
och ingen kan stjäla den.
 
Jag kan bli inlåst i ett fängelse,
men ingen kan ta ifrån mig min valfrihet
att välja att känna
lycka.
 
 
Kram
 
Maria
#1 - - Anna-Lena:

En sådana fin och tankeväckande dikt.Nej, saker det behöver man inte... i så fall köper man själv det man vill ha... då blir det inte galet.
HAr inte varit längre norrut än alldeles norr Umeå,men förundrades även där att det aldrig blev "natt", trots att vi var där en månad efter midsommar. Synd att det är långt att åka.... ett alternativ är ju att flyga till Luleå och sedan hyra bil... Inte aktuellt för oss i år... bara några veckors ledighet kvar. Ha det gott!

Svar: Den varianten med flyg och hyrbil har vi lekt med men som sagt det får bli ett annat år. Haa det gott och njut av resten av ledigheten. Kram Maria
Maria Bromander

#2 - - Lotta:

Så sant! Den sanna lyckan och glädjen går inte att köpa för pengar den kommer inifrån.
När vi satt i stugan igår kväll så säger min kloka brorsdotter på 15 år, det finns alltid två sätt att se på saker och ting oavsett vad det handlar om. Så gav hon några förslag och jag blir alltid lika förundrad när kloka ord kommer från kloka ungdomar.

Önskar dig en finfin fortsättning på kväll!

Kram

Svar: Spännande tanke din brorsdotter kom fram till. Hon har nog faktiskt rätt och visst är ungdomar och även barn fantastiska. Kram Maria
Maria Bromander

#3 - - Yvonne:

Visst, glädje och lycka är det finaste vi kan uppleva. Det har ju inget med ekonomiska resurser att göra egentligen utan hur vi kan hantera våra liv efter våra egna resurser. Lära oss att se det vackra som finns omkring oss, överallt. Och uppskatta livets alla gåvor. Jag har fortfarande mycket kvar att träna på, liksom många andra, men jag försöker att se och känna in.
Tack för att du ger oss fina tankar att arbeta med!
Kram Yvonne

Svar: Har en känsla av att vi är få med som är färdiga med den där träningen. Kanske det är en del av livets skola men vi kämpar väl på och gör så gott vi kan. :) Kram Maria
Maria Bromander

#4 - - Mia:

Vilken fin önskan... att få glädje... men glädje är ju något vi känner inom oss. Inte så lätt att ge bort!

Midnattssol det jagar jag, men får bli ett annat år. Jag måste längre norrut... Jag längtar efter att få uppleva det magiska med midnattssol.

Svar: Midnattssol skulle jag vilja ha varje år men inte så där mörkt, mörkt resten av året. Träffade en tant som sa "vi har sommar en månad och vinter elva" men hon var nog inte så ledsen för det om jag förstod henne rätt. Människan anpassar sig till mycke. Ha det så gott!
Maria Bromander

#5 - - Pernilla:

På min lista "att göra innan......" Finns med att se midnattssolen. Det märks tydligt redan nu att det börjar bli mörkare om kvällarna här. Sorgligt! Vi behöver lite med av det ljusa.
/P

Svar: Du har så rätt ... Kram Maria
Maria Bromander

#6 - - Bosse Lidén:

Fina ord om lycka och ack så sanna. Då som nu. Jag hoppas du har en extra bra dag av lycka just idag.
Jag har också varit i Kiruna i juli. Då hann jag även vara med om att det snöade. Födelsedagskram Bosse

Svar: Så roligt att du vågade dig upp till norr. Det finns ju en och annan skåning som bosatt sig där uppe exempelvis tanten jag berättade om i svaret till Mia. Vädret är märkligt, om det är i år eller om det är vårt land vet jag inte men omväxlande är det.Min dag har varit toppen toppen toppen fin. Fylld av just glädje och lycka.
Kram Maria
Maria Bromander

#7 - - TantGlad:

Det var sanna ord om lycka. Nåt att tänka på. Lycka är dendär pirrade känslan tyckar jag....dendär förnöjda känslan att man behöver inte saker och sånt man måste köpa för att bli lycklig.
När jaget är lycklig över det enkla som inte kostar nåt, då är det sann lycka.

Fina rader och fin sol.

Kramkram

Svar: Så sant! Allt gott bland regndroppar och små solstrålar. :) Kramkram!!!
Maria Bromander