Stanna upp!

Publicerat i: Vardagen gå i väggen, utmattningsdepression
 

Nu har jag vilat från datorn några dagar eller rättare sagt försökt. Ska jag vara riktigt ärlig så är det här livet tillsammans med datorn ganska beroendeframkallande. Man vill ju liksom hålla koll, ha kontakt och läsa om allt spännande och fint som både gamla och nya vänner hittar på. Dessutom vill man dela med sig. Blogglivet är ett lite märkligt liv men roligt och givande på många olika sätt.

 

En gång åkte jag hem från jobbet helt övertygad om att jag var den mest värdelösa person på vår jord. Så trött att jag knappt orkade köra, tårarna rann och en enda stor tomhet hade bosatt sig inombords.

 

 

 
 

Jag hade arbetat hårt och drev ett mycket uppskattat projekt plus att saker hände i livet så som det gör för oss alla ibland. Det var första gången jag hade kontakt med den så kallade ”väggen”. Tro nu inte att jag lärde mig av detta. Nej, helt sonika gjorde jag om samma sak en gång till och nu rejält. Som en blöt fläck satt jag med telefonen i handen och det enda jag kunde säga till sköterskan i andra ändan var: ”Jag är slut”. Jag var verkligen slut. Tack och lov att det finns människor som förstår en i sådana situationer. Tack och lov att livet återvänder om än något skrynkligare.

 

Varför berättar jag detta? Jo, för det var då jag började umgås med datorn lite trevande. Den kunde jag stänga av när jag inte orkade längre. Att jag grät gjorde ju bara tangentbordet lite kladdigare eller renare beroende på och det blev något trots allt. Det blev en receptbok och lite barnberättelser med mera. Dessutom var det roligt. Det var en enda sak som gällde där ett tag; gör det du mår bra av och låt resten vänta tills du orkar. Kommer ihåg första gången jag hörde en fågel kvittra igen eller första gången jag tvingade mig att stanna upp för att gå sakta och bara titta.

 

 

 

 

 

Stanna upp du också och se dig omkring. Njut av livet!

Ta dig själv och din kropp på allvar!

Strunt samma vad alla andra tycker!!!

 

 

Kram till er alla goa vänner!

 

Maria

 

 

 
 
 
 
#1 - - Yvonne:

Där ser man - datorn har/ger även många goda egenskaper. Vad det är sorgesamt att läsa dina ord, om än kloka, känner igen mig så väl. Tänk om man kunde ta andras ord på allvar innan man själv trillar dit! Men det är nog lite typiskt oss duktiga kvinnor som vill klara av allt, alltid, ställa upp...
Hoppas att du mår bra idag och kan ta en sak i taget och njuta av livet! Jag har ju den stora förmånen att leva det passionerade livet och kan skjuta upp saker i oändlighet om jag vill.
Kramisar

Svar: Jag mår bra idag men sviter av det kommer alltid finnas kvar. Nu ut och andas lite sommarluft. Den har äntligen kommit! Ta väl hand om dig Yvonne!
Maria Bromander

#2 - - anna-lena:

Dessa jobbiga ledsenhetsdagar. Tror att många hitta vägen till väggen på olika sätt, genom för mycket arbete, för lite se sig omkring, för dåliga relationer, besvikelser. Naturen ger kraft, så här i försommrtid... och riktig härlig sömnighet... så man får vila. HA det så gott!

Svar: Du har så rätt. Det är många år sedan jag själv var i detta men det gör ont att se den ena efter den andra hamna i detta även i väldigt unga år. Sommaren har kommit! Visst är det underbart ... Ha det så gott nu när sommarlovet står för dörren!
Maria Bromander