Bosses lek.

Publicerat i: Vardagen
Nu kommer Bosses lek igen och det får duga med lite enkla mobilbilder tagna under dagens arbetspass.
 
 

Uppgiften är att ta ett foto med så många fordon som möjligt. På grund av tidsbrist bränner jag av ett kort utanför jobbet som innehåller cyklar, firmabil tillhörande Rosens Omsorg & Service, privat personbil och lastbil. Andra cykeln från höger är en elcykel, inte helt olik en moped eller ??? ;))
 
Nu ska jag försöka se argare än argast ut. Vilka tokigheter. Man blir ju bara trött av att vara arg alltså fixar vi detta fortast möjligt. 
 
 
 
Bilden är en miniatyr bara för att visa att jag minsann inte är ett dugg arg, bara lite på låtsas. Förresten hjälper det sällan bli arg fast i ärlighetens namn kan det vara rätt skönt ibland men undrar när det är jag brukar känna så. Var nog längesedan eller är det närminnet ...
 
 
Vill ni se fler inlägg av den här sorten går ni in till Bosse och kollar. Till sist ett ord av Aristoteles.
 
 
"Alla kan bli vreda, det är lätt, men att bli vred på rätt person i rätt grad och vid rätt tidpunkt, med den rätta avsikten och på det rätta sättet, det är inte lätt."
 
 
Hej svejs!

Äppletider.

Publicerat i: Vardagen
 

Nu önskar jag att en liten pust av doften som fyller det här huset ville läcka ut till dig som läser detta. Efter att bakat sex äppelpajer luktar det gudomligt gott. Det är en fröjd att få all denna frukt samtidigt som det är en sorg känna hur kraften och orken bara försvinner ur kroppen trots att arbetet är både roligt och inte särkilt ansträngande. Tänk att det kunde bli så många fina goda äpplen av alla de där blommorna som var så vackra på försommaren.

 

 
 

På tal om att orka kanske en del av er minns Karl-Oskars fråga ”Tyar du Kristina?” i filmen Utvandrarna. Hans Kristina var svårt sjuk och naturligtvis ville han överraska henne och dela första äpplet med henne. Det första från deras egen apel där borta i Amerika. Även om den är gammal nu filmen skulle jag gärna se den igen, kanske av lite nostalgiska skäl. Kristina från Duvemåla kan ju vara ett bättre alternativ det klart.

 

Finns många ord eller synonymer till ”orka”. Om tyar är ett småländskt ord hör man ordet ”mäktar med” här uppe ibland. Gamla uttryck men roliga.  Själv använder jag kanske uttrycket ”gå iland med” rätt ofta. Ett sådant där uttryck som gör många av våra vänner med utländsk bakgrund väldigt förbryllade vilket ju inte är konstigt om man tänker efter. Gå iland kräver ju att man på något sätt varit på sjön eller liknande. Hmm, inget bra uttryck egentligen men rätt talande ändå.

 

Nu undrar du kanske varför jag blandar in min ork i självaste äppelskörden. Jo, för jag har just lyckats tacka nej till ett roligt evenemang som jag egentligen vet att jag inte orkar med. Är både lite stolt, sorgsen och ledsen för detta men i långa loppet blir det bäst så. Dessutom har jag en längre tid känt mig som en hycklare här på bloggen. Men är det något jag inte tycker om så är det att beklaga mig till höger och vänster. ”Att gnälla är som att sitta i en gungstol. Du har något att göra men du kommer ingen stans.” så säger ett gammalt ordspråk och lite så är det. Kanske det ändå skulle kunna hjälpa någon av er om jag bekände att året som gått varit långt ifrån okomplicerat. Helt enkelt ta bort en del av min fasad.

 

Sjukskriven har jag varit ända sedan november 2015 och inlägget Time out. Då hade jag kämpat länge, för länge. När det bekymret började lösa sig var utmattningen ett faktum och i dagsläget är det andra bekymmer som ska utredas. Vem du än är så vill jag uppmana dig att inte göra som jag gjorde. Visst ska man ha kämpaglöd, vara duktig och allt det där men framförallt, LYSSNA på din kropp. Det är du som känner den bäst oavsett vad sjukvårdspersonal och andra säger. Det är du som får lida, inte de som står bredvid och ofta vet väldigt mycket. Tror de. Har du hört den här; "Det är synd att man inte kan byta problem med varandra ... för de flesta vet ju hur man löser andras problem." Gäller nog inte enbart problem är jag rädd. Nästa vecka går jag upp till 60 % igen. Den här gången hoppas jag det håller hela vägen upp till mina vanliga åtio.

 

 

Var rädd om dig nu och alla runt omkring dig så hörs vi snart igen.

 

Trevlig helg!

 

 

Maria 

 

 

Spelregler.

Publicerat i: Vardagen

Tittade in till Bosse idag för nu är sommarläxan slut och jag ville ju veta vad vårt lilla sandslott gett  i poäng. Femton blev det på papperet och då, i verkligheten när vi byggde och badade var det rasande varmt och roligt må ni tro. Det kan man  inte säga idag då molnen är stora, tunga och grå. Ett par mil härifrån snöade det och var bara två grader varmt i morse så nu drar jag söderut. På allvar alltså. Men eftersom någon måste vattna tomaterna ifall de hinner mogna innan vintern kommer är det väl bäst jag håller mig här i krokarna ändå. Egenodlade tomater är nämligen mycket godare än köpta. Särkilt om de är solvarma. Precis som morötterna från grönsakslandet eller rödbetorna. Har aldrig sått rödbetor förut men någon gång ska vara den första. Inte blev de så stora men våldsamt goda att rosta i ugnen. Ja, jag får väl hålla mig här hemma till skörden är uppäten. Skörd förresten, jag skördar ju lite varje dag och stoppar i munnen så i matkällaren blir nog varken morötter eller rödbetor. Då kommer grönsakshandlaren väl till pass.

 

Det var en mening jag fastnade för hos Bosse; "Det gäller att spela med de spelregler som erbjuds och gilla läget." Han har så rätt och naturligtvis har jag gått här och filosoferat över spelregler mest hela dagen. Främst de av lite allvarligare slag. De som du och jag måste lyssna till för att våra kroppar ska fungera och må så bra som möjligt. Kanske du hör till de lyckliga som kan rycka på axlarna nu och undrar vad jag snackar om eller hör du till dom som liksom jag bara inser att detta är något av det svåraste som finns. Fast jag är lycklig ändå ska du veta. Inte tu tal om det. Lycklig är jag också för att det finns trafikregler för annars vet då spörs hur det skulle gå. Lite fundersam är jag trots allt för undrar om jag inte körde om bilen framför på fel sida vid den där vänsterkorsningen idag. Hur man än gör så blir det fel ibland?  Dagens första telefonsamtal kom från försäkringskassan och jag bara konstaterar att deras spelregler är mycket, mycket komplicerade. Men det vill jag helst inte tänka på. Bättre hålla kvar i och njuta av den sommar som finns kvar.

 

 
 
Att ta en liten hallonpaus på promenaden är minst lika gott som att stanna till vid pressbyrån. Ett par hundra meter längre in i  skogen får även ögat njuta av ljungens skönhet.
 
 
 
 
Nästan hemma sneddar jag över badstranden och nog finns det spår efter badgäster alltid. Sandslott, den här gången med ö. Tur det är lite höjd på den annars hade vågorna sköljt över den för länge sedan så som det viner och blåser idag.
 
 
 
 
En god kväll och bra helg önskar jag er alla.
 
 
Maria
 
 
Visa fler inlägg