Spår, var man än går lämnar man spår efter sig. I helgen hade vi besök av två små barn och på trädgården fanns åtskilliga spår av små såväl som stora kängor tills för bara ett par timmar sedan. Nu är de täckta av ett lager nysnö och kan bara anas lite svagt. Men i mitt hjärta finns de kvar.

Om jag lyssnar riktigt noga kan jag höra den lilla pojkrösten som med iver säger ”Mimmi, Buff Buff kommer. Buff Buff.” Sedan var det inte mormor som skulle putta på pulkan. Det var morfar. Inget snack om saken.  

 

 
 
Rättsom det är står samma lilla kille och pekar i snön ivrigt gestikulerande och försöker berätta något om de här små spåren. Nu är jag inte så språkkunnig att jag kan återge detta men jag kan lite kroppsspråk. Syrran däremot försökte förklara och vi hade ett litet trevligt samtal om rådjur och Bambi där i kylan. Det har sina bekymmer för både liten och stor när huvudet är fullt av ord men de kommer liksom lite huller om buller, upp och ner, fram och tillbaka. Hmm... borde inte jag lärt mig mer arabiska vid det här laget på tal om det.
 
 
Det är skönt att komma in när kylan nupit i nästippen och kinderna är rosiga. Vad passar bättre än lite mat. Här rivs morötter för glatta livet och visst blir det väldigt goda morötter om man river en stund var. Åtminstone säger Mimmi det.
 
 
 
 
 
I helgerna har vi också fått fira en födelsedag och eftersom det var innan nyår är den lilla mannen nu inne på sitt andra år. Tiden går fort, tårtan var god och visst var den fin.
 
 
 
 
Till sist ett filmtips om du funderat att gå på Bio. En man som heter Ove rekommenderar jag varmt. Du kommer inte ångra dig. Jag lovar, fast smaken är ju som baken delad det klart.
 
 
 
Allt gott!
 
 
Maria
#1 - - Gubben Mhats. Blogg :

Tror att filmen är bra. Läst boken.

Svar: Trodde jag skulle bli besviken på filmen. Sånt händer ju särkilt om man gillat boken. Men det blev tvärtom. Filmen liksom gav boken det där lilla extra. Ha det gott!
Maria Bromander

#2 - - Yvonne:

Det är så underbart att ha de små omkring sig. Njut! De är så fort stora nästan 2 meters räklar. Fast så rara då också.
Bio är mysigt, roligt att du gillade den filmen. Rolf Lassgård är så bra.
Häftig tårta!
Ha det gott i vår vita, fina värld!
Kram

Svar: Har tänkt på det ibland och kommer ihåg när barnen var tonåringar. När man kom hem var dörrmattan med omgivning fylld av skor stora som segelbåtar. Allting har sin tid och snön är härlig även om sommaren är bekvämare. Kram i kylan!
Maria Bromander

#3 - - Annika:

Förstår att du njuter då du har de fina barnbarn hos dig. Filmen om Ove har vi oxå sett och ger den bra betyg.
Ha nu en fin fortsättning och kramen på dig.

Svar: Kram till dig också och trevlig helg på dig!
Maria Bromander