Det är sommar, solen skiner, sjön alldeles lagom varm att ta ett dopp i och vi är många som njuter. En del av oss har semester medan andra har börjat jobba igen. Oavsett vilket, trots en härlig sommar finns det ibland orosmoln som stör och tar energi. Även vi som inte vältrar oss i eller berättar om just den delen av livet på sociala medier har fått vår del av detta.  Då jag skriver väljer jag att försöka fokusera på det positiva eftersom det motsatta oftast inte varken gynnar min läsare eller mig själv. Därmed inte sagt att motsatsen på något sätt är fel. Själv väljer jag att njuta den stund jag får. Då orkar man bättre när andra tider kommer. Blir lite samma verkan som dunderhonungen ger till Bamse.

 

 
 

Bamse, Lille Skull, Skalman och smaskigt goda pannkakor från ingen mindre än Farmors kök det är ett av mina semesterminnen även i år. Men de har ju inte bara ett Bamseland på Kolmården. De har massor av djur också. Det är ju en djurpark.  Nu är det inte bra att favorisera någon men giraffer dom gillar jag lite extra.  De är ståtliga och deras hjärta kan pumpa cirka 60 liter blod per minut …  Klicka på bilden om du vill läsa mer om giraffen.

 
 
 
 
 
Även i år lämnade vi lite tidigare så sonen med familj fick rå sig själva en stund och göra som de ville medan vi som är mogna ungdomar såg oss om lite på vägen hem. Bland annat stannade vi till i Söderköping där vi strosade runt i godan ro en stund.
 
 

 

Flera gånger stötte vi på de här inbjudande boklådorna. Det kan inte hjälpas men jag blev glad av deras budskap liksom deras innehåll. För till slut måste man ju bara lyfta på locket och se vad som finns i. Då kan följande hända. Där stod maken och läste boken ”Sketna Gertrud” medan jag gjorde lite av varje och njöt av  hans goa skratt. Visst var det omtänksamt att biblioteket vid varje boklåda även satt upp en eller flera hängmattor.

 

 
 
Men det finns människor med helt andra intressen än läsning. Själv vet jag inte om jag skulle vill klättra i stekande sol rakt över Göta kanal flera, kan det vara hundra meter upp i luften. Det är den lilla blå pricken på bergväggen jag menar. Huu...
 
 
 
 
Bamse och hans kompisar delade ut kramar till höger och vänster. Här är det Tage som bokstavligt sugs in i  Lille Skutts stora mjuka famn. Vi vuxna fick krama varandra istället men det går ju bra det också. För si den konsten får man inte glömma.
 
 
 
 
 
Jag tog med mig lite Bamsekramar hem att dela ut vid behov så här kommer en eller flera till alla som behöver.
 
 
 
KRAM
 
på dig!
 
 
 
Maria
Konstaterar då vi kommer ner till badstranden att någon ritat ett kors i ... på himlen. Finns all anledning för vilka underbara sommardagar vi fått då bad bara inte går att undvika ens för en badkruka.
 
 
 
 
Perfekt badtemperatur och här är inte fossingarna på väg i. Här sitter jag på en av mina badstenar och låter fötterna vara kvar i det ljumma vattnet medan jag torkar till.
 
 
 
 
Att bygga sandslott i riktigt unga år är inte alltid helt enkelt. För mormor har ju inte fattat hur roligt det är att riva det man precis lyckats få till. Men nu var hon bestämd, skojade och hade sig för att jag skulle tycka det var jättespännande bygga en hel stor hamn med brygga också. / Nadina
 
 
 
 
Efter allt plattande, letande efter pinnar och allt möjligt annat var det äntligen dags för rivning. Fast först fick jag ta en kexpaus hos mamma på filten medan mormor sprang omkring där med sin lollo (mobil) för att fota. Jag tvättade av sanden på kexet i sjön men då gick det sönder och fiskarna blev jätteglada. De var som hajar i storlek om man jämförde med mitt och mormors slott. Hela stim. Ingen som vågar bo i det slottet tänkte jag. Bäst jag river. / Nadina
 
 
 
 
Nu hade ju en bild på min badsten passat bra här men den har jag ingen bild på. Får bli ett inlägg om alla mina stenar en annan gång för jag har många både inne och ute. En del delar jag med andra och en del är som de här bara mina eller möjligtvis husets.
 
 
 
 
Om ni undrar varför det är sämre än vanligt med inlägg här just nu beror det inte på brist när det gäller saker att skriva om. Snarare njuter jag så oerhört av den här årstiden att jag bara vill ut och Leva i den. Det innebär en mängd upplevelser och visst är det synd och skam att inte skriva om dem.
 
 
 
 
 
Det här var Bosses lek och en go kram från blåbärsskogen. Kvalitén på bilden har som väl är inget med kvalitén på kramen att göra.
 
 
 
God fortsättning på sommaren!!!
 
 
 
Maria
 

Kravlösa veckor.

Publicerat i: Vardagen
Så är det dags börja arbeta igen efter fyra näst intill kravlösa veckor. Att då börja med ledig dag är ju inte så tokigt men imorgon är det allvar på riktigt igen. Då ska jag ta itu med de där lösenorden jag glömt, ipaden som tydligen havererat och framförallt personen jag sköter om. Det kom sist men är absolut viktigast och roligast.
 
I år planerade jag inga längre semesteresor. Inte heller några särskilda aktiviteter. Dagarna och veckorna skulle helt enkelt få fyllas utav vad som blev. Besöka platser i närområdet som jag inte besökt stod på önskelistan och ordet skynda fanns inte på kartan. Förbjudet alltså.
 
Nu har vi varit hemma från Uppsala flera veckor. Bloggen fastnade visst där ett tag men vi tog vägen hem över Nynäshamn dagen efter. Där besökte vi bland annat Mopedum som du kan läsa om här.
 
 
 
 
Hur har min barndoms kök kunnat hamna på ett så kallat museum? Det känns som igår.
 
 
 
 
Tänk så rik jag kunnat bli. Har haft åtminstone sju stycken av de här sparbössorna plus några till.
 
 
 
 
Nu får det bli mer semesterminne en annan dag. Till dess får ni ha det så gott och jag går väl ut och plockar lite hallon att njuta av till frukost imorgon.
 
 
Sov gott!
 
 
Maria
Visa fler inlägg