Midsommarafton.

Publicerat i: Vardagen
Även hästarna behöver ju mat en midsommarafton så tillsammans med dotter och hennes familj gjorde vi ett besök i stallet. Undrar just vad en häst har för förväntningar på en sådan här dag? Kanske en morot ... eller ... Troligtvis är de inte lika hispiga som vi människor som suckar över "typiskt midsommarväder" och mycket annat.
 
 
 
 
Här har vi Paulina och hennes båda kompisar i hagen.
 
 
 
 
Medan pappa hämtar hö fixar morfar och Nadina vatten. Tycker de samarbetar bra de där båda.
 
 
 
 
Så har alla fått och det är dags stänga ladan. Men där står ju ett badkar lastat och klart. Undrar om jag skulle kunna låna det i vinter när det blir kallt och ett varmt bad skulle sitta fint. Kunde ju bara köra in det i garaget och ... hmmm... Tål tänka på.
 
 
 
 
Alla hästar är ute. Stallet så städat och fint att det skiner och frisk luft blir det också.
 
 
 
 
Det blev en lugn midsommarafton för vår del men vilken dag. Alla som spått dåligt väder fick fel, åtminstone när det gällde vår lilla plätt på jorden. Den kvällen var så underbart skön att jag knappt förmådde gå in ens för att lyssna på Robert Broberg. Men det går se på svt play så det är lugnt. Bra det där med play tjänster.
 
 
 
Ibland blir faktiskt verkligheten sagolik, eller hur?
 
 
Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har vi parkerat min Ford för att gå in på Erikshjälpens secondhand en sväng. Men frågan är var vi parkerat egentligen, inte är det secondhand affärens parkering, inte enligt skylten. Loxipur. Tittar på skylten strax intill, där står det Webes. Webes såldes till Toms och fabriken i Habo lades ner för några år sedan. Men där var jag och köpte godis till barnkalas, julfester och liknande festligheter minns jag. Loxipur vet jag däremot mindre om. Jag drar iallafall slutsatsen att inte bara min parkering är historisk, hela parkeringsplatsen tycks vara just historisk då ingen orkar förnya skyltarna. Hur som helst har jag parkerat för att gå och leta efter de där fynden man kan hitta ibland och så har de ju väldigt gott fika.
 
Hemma igen sätter jag mig och googlar för att få reda på hur länge sedan det är plastfabriken Loxipur flyttade. Då läser jag något intressant. Citerar;  "Det otroliga hände 1982 då lilla Habo Plast fick en förfrågan av en tunisier  om vi kunde starta en komplett fabrik åt i Tunisien. Efter att ha funderat ett  tag satte vi igång. Vi sålde våra begagnade maskiner till tunisiern och Habo  Plast drog ner på legotillverkningen. Det köptes 2 st nya maskiner i stället och  nu var det bara familjen som arbetade kvar. Tillverkningen för Habo Plast var nu  i huvudsak innebandyklubbor och lampfötter." Världen är allt bra liten. Tunisien är ett fint land där vi har  både fina släktingar och vänner. Föresten har jag precis gjort en tunisisk sallad. Det är ju midsommarafton imorgon.  Receptet får du genom att klicka på bilden eller HÄR. Det är en matsida jag gillar. OBS: lånad bild.
 
 
 

Nu tänker jag fira midsommar. Väder blir det av alltid något slag men viktigast är ändå goda vänner, en bra bok eller kanske film och naturligtvis massor av jordgubbar. Sillen glömde jag visst men den och färskpotatis måste jag ju också ha. Finns säkert något mer men en sak är säker, det blir en bra midsommar även om jag glömmer något.,
 
 
 
 
GLAD MIDSOMMAR!
 
 
Maria
 
Visa fler inlägg