Det blev en händelserik första semesterdag. Målet var Gunillaberg söder om Bottnaryd. I år skulle det bli av, alltså lika bra att ta det med en gång för rätt som det är, är både semester och sommar ett minne blott. De sista jobbärendena klarades av och därefter lämnade jag med gott samvete mobilen på köksbänken för att tillsammans med maken göra en liten utflykt som skulle bli ganska lång.
 
Väl framme på Tage Andersens Gunillaberg blir vi varmt välkomnande av denna tupp och hans kompisar. De sprider trivsel omkring sig där de går och kacklar för att emellanåt picka i sig något från marken.
 
 
Gunillaberg kan du läsa mer om HÄR. 
 
 
Till underbart vacker musik kunde man låta ögat njuta såväl vackert glas som annan konst skapad av Tage Andersen. Tur jag inte råkade törna emot någon ömtålig skönhet för då ... men det mesta var av robustare slag så jag valde hålla mig på armlängds avstånd från de "lättstötta".
 
 
Utomhus var musiken vacker fågelsång och större delen av konsten naturen själv men så fanns det lite annat här och var.
 
 
Även orangeriet hade en invånare, en sömnig sådan.
 
 
Sömniga var också dessa rultiga grisar. Rofyllt snarkade de på och kanske de långt in i drömmarnas värld kände makens klappande hand.
 
 
Hur har de tänkt sig denna vagn ska kunna rulla eller var det kanske inte det som var meningen. Den är ett konstverk och konstverk kan tala. Vad säger den dig?.
 
 
Finare utedass har jag aldrig varit på
.
 
Så blev det dags att åka vidare och avskedskommittee var denna ståtliga gosse. På makens uppmaning poserade han och lyfte upp huvudet. Inte visste jag att maken kunde tala med nötkreatur.
 
 
Efter att åkt dit näsan pekat, ätit lunch där det passat och tagit en titt på det som kom i vår väg hamnade vi vid Gudhems klosterruin. Maken gladde en pratsam guide genom att tålmodigt lyssna på all hans visdom. Själv köpte jag en diktsamling av Gun-Britt Salomonsson.  http://www.falkopingstidning.se/article/gudrun-fortsatter-leda-pennan/
 
 
Kanske den här blomarten var en av dem nunnorna planterade på klostrets innergård.
 
 
 De kunde se långt nunnorna för nog tror jag de kikade ut genom gluggarna i muren ibland. Nu tror jag det är dags avsluta den här dagen och kanske jag kommer snarka lika gott som grisarna.
 
 
 
God natt och dröm vackra drömmar alla ni där ute.
 
 
 
Maria
 
 
 
#1 - - Mia:

Gillar inlägget, gillar bilderna!

Ta vara på varje semesterdag, för som du skriver, hux flux är den passé. Vilket härligt utedass! Vad jag ser saknas papper, ska halmen användas istället... :-)

Svar: Det hade ju varit en lösning men sitter det inte där bredvid på handtaget. Handikappvänligt utedass men undrar om man inte får ha dörren på glänt då. Ha det gott!
Maria Bromander

#2 - - Yvonne:

Vilken härlig utsikt på sista bilden!
Det är så fint när hönsen får gå fritt omkring, så skulle det vara för alla höns. Grisarna såg verkligen godmodiga ut, sååå runda och go'a. Härlig resa ni gjorde!
Kram

Svar: Och ändå var vi här hemma omkring. Tyvärr vet man mer om platser långt bort ibland än om dom som finns "runt knuten". I år kommer vi vara hemma på semestern så det kan kanske bli ändring.
Maria Bromander