Det är som vanligt. Troligtvis är det fler än jag som har det så här ibland.  Jag ringer nummer efter nummer, person efter person men ingen tycks ha tid för mig och mina frågor en dag som denna. Bara den där retliga rösten som klart och tydligt meddelar att nummer 0000 återkommer imorgon klockan 13.00 eller nästa vecka men tänk, att på lönekontoret skulle de återkomma redan klockan 10.00. Fantastiskt. Dessutom finns ju alltid möjligheten att lämna ett meddelande efter signalen. Tuuut!

Alltså är jag inte klokare nu än när jag började ringa i förrgår morse. Ja, du läste rätt, 28 mars. Det är kontentan av två chefer, nytt datasystem, nytt schema, en jobb-ipad som troligtvis tappat programmeringen igen och jag som bara flyter omkring i någon slags vara eller inte vara känsla. Det var diffust. Hur som helst, imorgon är det första april och frågan är om inte alltihop är ett enda stort aprilskämt. Men skämt är oftast en positiv ingrediens i livet så det är väl bara att tacka, ta emot och vara glad. Allt kommer ordna sig. Har det alltid gjort förut.

 

 
 
"Den som känner sig berikad genom människors olikheter finner många vänner."
 
Här är en fyrfota vän som med viftande svans glatt sprang ikapp mig och gubben häromdan. Någon ägare såg vi inte till men hur som helst var det trevligt få sällskap en bit. Sitta fint gick bra men posera framför kameran var värre. Liksom barnbarnen tycktes han tro; ju närmre, ju bättre. Hoppas han sprang hem så som duktiga hundar ska göra efter ett litet äventyr.
 
Har ni hört talas om en tant som irrar omkring i vägdiken och skogsbryn här i Jönköpingstrakten. I så fall kan jag bara erkänna att den omtalade kan vara jag som är ute och testar geocaching tillsammans med min mobil. I dag funderade jag på hur länge det skulle dröja innan polisen kom med sirener och blåljus. I så fall skulle jag bjudit dom på en Ryforskola, men de kom inte. Ryforskola däremot kan du läsa om HÄR.
 
Nu går jag hem för dagen och vi får se hur länge det dröjer tills jag återkommer nästa gång. Ni får gärna lämna ett meddelande trots att jag inte har någon signal. Det är alltid lika uppskattat. Allt gott!
 
 
Maria

Glad Påsk!

Publicerat i: Vardagen
Med denna lilla påskgrupp önskar jag dig en riktigt fin och glad påsk.
 
 
 
 
 
Glad Påsk!
 
 
Maria

Ögonblick.

Publicerat i: Vardagen
 Klockan är slagen och när jag ska trycka av signalerar kameran att batteriet är slut. Upp med mobilen och där fastnade klockan på Kristine kyrka i Jönköping. Jag har idag upptäckt att det stora flertalet kyrkor nog faktiskt inte har en klocka men kyrkklockorna slår och tiden går uppenbarligen i alla fall. 
 
 
 
 
Utan änglavakt skulle jag inte kunna vara med i Bosses lek idag. En älgko och två kalvar som tyvärr blev föräldralösa. Jag kan bara sägä "Tack min Gud för att dina änglar rykte ut även denna gång".
 
 
 
 
Från scoutläger finns många fina ögonblick i mitt minne men här har olyckan varit framme ordentligt. Den scouten hade också änglavakt av stora mått även om han fick gå gipsad den sommaren. Yxan slant och gick in i fotens ben. Då var det inte så kul vara kårchef men vi fick många fina stunder trots allt. Det kunde gått mycket värre.
 
 
 
 
I lördags överraskades jag helt utan förvarning av dessa vackra blommor. "Du ska ha den här buketen." "Varför då" sa jag med ganska ynklig röst. "För du behöver dom". Då föll det både en och två tårar får jag erkänna. Givaren var ägaren till en firma vi i fotokursen besökte. Vill du se hennes instagrambilder kan du klicka HÄR.
 
 
 
 
När jag tänker fina ögonblick i mitt liv så går det inte komma ifrån våra mcturer. Snart är det dags!
 
 
 
 
Och till sist här är några av årets första blåsippor. Det var något som smällte i mig då jag fick se dom sticka upp där i det gråbruna gräset. Livet är förunderligt och våren är här för att stanna.
 
 
 
 
Med den bilden vill jag önska en riktigt 
 
 
GLAD PÅSK!
 
 
Maria
 
 
Visa fler inlägg