Lördag.

Publicerat i: Vardagen
 
 Att börja dagen med en brasa i braskaminen är mysigt. Att sedan få sitta där i lugn och ro och äta sin frukost är lite av lyx. Strunta i att sätta på Tv:n och lyssna på eldens sprakande istället. Koppla av och njuta av kaffedoften som sprider sig. Det är Lördagsmorgon och jag är ledig. Fantastiskt. Bäst att njuta, imorgon är det jobb igen.
 
 
 
 

Njuter gör jag nog bäst när TV:n får vara avstängd. Naturligtvis kan det vara ett program som intresserar och då är ju saken en annan. Men sista tiden har det hänt allt oftare att jag stängt av eller kanske aldrig satt på. Det skulle kunna bero på att jag har ljud runt mig hela dagarna eller behöver mitt huvud helt enkelt vila. Skönt är det iallafall.

 

Även om det var lite motvilligt jag gick ut för att få lite frisk luft idag var det både skönt och händelserikt. På min lilla runda ser jag hur ett par kommer gående mot mig. Rejält klädda med vandringsstavar och ryggsäckar. Eftersom jag hör till de där som pratar med de flesta kan jag inte låta bli kommentera. Till svar får jag två leenden och en liten fråga "if the way go to Fusjo and ... Sjogha". Sjogha heter Sjöhaga på svenska och är ett litet pensionat här i byn.  Det hela slutade med att jag helt enkelt vände och tog sällskap med dessa vandrande ungdomar tillbaka för att visa vägen. De hade startat i början av maj uppe i nord Norge någonstans, målet var Italien, vanligtvis sov de i tält men nu hade det blivit för kallt. Om jag inte jobbat imorgon hade jag nog tagit med dom hem. De kunde fått både mat och husrum och vårt intressanta samtal kanske fortsatt. Det var med lätt hjärta jag gick hem efter att lämnat dem på lilla pensionatet.

 

Nu sitter jag vid braskaminen igen. Nere i källaren brinner det i stora pannan. Ute är mörkt och kallt men jag är glad för ett varmt hus, ett fint möte och nybakade kärleksmums i frysen. Undrar bara när far i huset kommer hem. Medan jag väntar hämtar jag mig en kopp te och önskar att alla som så önskar hade en braskamin denna kalla årstid.

 

 

Kram &Trevlig fortsättning på helgen!

 

Maria

 

 

 

#1 - - Susie på Stjärnarve...:

Vilken trevlig promenad - och vilket trevligt B & B. Dom välkomnade dessutom hundar och deras hussar/mattar vilket är extra trevligt!
KRAM - Susie

Svar: Bor granne med pensionatet och hundar är några av deras stamgäster. Brukshundsklubben och lite liknande kommer ofta. Trevlig. Det var roligt få besök av dig. Kram Maria
Maria Bromander

#2 - - Yvonne:

Vilken lycka för dig att ha en kamin där du eldar sköna brasor och njuter. Det är ju så mysigt med brasor. Det står en kamin på min önskelista, men det lär nog dröja innan det blir verklighet tyvärr.
Ha det riktigt mysigt min vän! Kram

Svar: En braskamin borde finnas i varje hus här uppe i norr. Hoppas verkligen du får en på något sätt. Kram Maria
Maria Bromander

#3 - - Ditte:

Vad trevligt att gå med dig på din runda och dagen goda gärning gjorde du också. Vilken tur att udu träffade på ungdomarna och tvärt om.
Tittade genast in på pensionatets hemsida och har antecknat namnet. Jag är så förtjust i små pensionat/b&b och detta vore något för mig.
Vad gäller tv ser vi inte heller så ofta och vi har bara 1,2 och 4, men på tv4 är det så mycket reklam att jag blir trött.
Önskar dig en fin dag och en bra början på veckan.
Stor kram!

Svar: Önskar dig det samma. Ha det så gott! Maria
Maria Bromander

#4 - - Anna-Lena:

Låter härligt med en sprakande braskamin. Vi har tyvärr vår på andra våning, så den används så sällan, för det blir så väldigt vrmt av den. Vid den stora snöstormen, i morgon för 20 år sedan, så använde vi den till att grilla hamburgare i. Döttrarna blev vegetarianer efter det.... fast det berodde nog mer på omsorg om djur än att det hamburgarna blev lite sotiga i spisen.

Svar: Den snöstormen vill vi inte ha en gång till. Vegetarianer, då misstänker jag att även du lagar vegetariskt lite då och då. Vilket är favoritreceptet? Ha det gott och gå försiktigt på dina promenader. Maria
Maria Bromander

#5 - - TantGlad:

Låter sååå mysigt med en sprakande brasa, och visst är det njutbart att bara lyssna till brasan och inte till en massa andra ljud som tv t.ex. vilken mysig morgon säger jag.
Intressant med vandrarna. Vilket gott hjärta du verkar Ha som vill bjuda hem dom till ditt hus. Gulligt av dig.
Nu får du Ha en underbar kväll och tack för din kommentar hos mig. Glad blir TantGlad.

Stor kram.

Svar: Det är alltid spännande med människor o inte minst med så långväga folk. Ha de så gott! 😊
Maria Bromander

#6 - - a:

Vilken tur att du tog din promenad just då för annars så hade du missat detta spännande möte och ungdomarna hade inte fått din hjälp. Tänk så mycket spännande de lär ha upplevt på sin vandring och som du hade kunnat ta dela av om det inte vore för att du jobbade. Håller med om att det är såååå sksönt att slippa denna TV. Nu brukar jag aldrig sätta på den på ,morgonen utan bara på kvällen. Men även då är det så skönt att låta den få vila eller jag få vila från den.
Ha nu en fin dag och helg. Kramelikram

Svar: Kramelikram på dig! tror jag tog helg för ungefär en timme sedan. Ledig dag imorgon fredag och sedan är det fullt jobb till helgen igen. Så jag har helg lite när som helst nu för tiden. Kramelikram.
Maria Bromander

#7 - - Bosse%20Liden:

Vilket fint möte du fick vara med om. Det tyckte säkert ungdomarna också. Vilket äventyr de lever mitt upp i.
Braskamin har jag alltid önskat mig. Det har vi ingen plats för här heller. Fast vi har haft möjligheten på ett ställe.
Var rädd om dig.
Kram Bosse

Svar: Tack bloggkompis! 😊
Maria Bromander

#8 - - Mia:

Ja vad mysigt. Det hade kunnat bli ett fortsatt trevligt möte om inte det där arbetet hade kallat på dig under söndagen. Ett generöst hjärta har du i alla fal!

Önskar dig en fin helg!

Svar: Tack o hoppas du har detsamma. Jobbar den här gången med underbart vacker natur utanför fönstret. Allt gott! 🙂
Maria Bromander

#9 - - Bosse Liden:

Jag fick lust att komma in till dig och njuta av brasan denna blåsiga, dystra novembersöndag.
Kram Bosse Mirakel

Svar: Hur visste du att den brinner förfullt. :)
Maria Bromander

#10 - - Pernilla:

Nu glr tiden njuter jag också av lugnet och ensamheten och att titta på lågorna som dansar i kaminen är mycket ro fyllt.
Tänk att vandra så länge från ställe till ställe. Wow!
/P

#11 - - BosseLiden:

Jag gissar på att Maria sitter där och njuter hela dagarna och inte alls har drabbats av någon dum julhets.
Hoppas allt är bra med dig.
Kram Bosse

Svar: Jag har åtminstone köpt en julklapp ...var är smilgubbarna på den här manicken, jag menar mobilen. Kram.
Maria Bromander