Här & Nu.

Publicerat i: Vardagen
Här & Nu två ord som tål att tänka på och tankar har jag gott om när det handlar om Här & Nu. Att få vara Här & Nu är viktigt för mig på flera olika sätt bland annat för att få vila. Att tillåta sig släppa allt och bara vara Här & Nu har blivit ett måste, ett stort behov som kräver att få sitt för att lilla jag ska må bra.
 
 
Här en bild från en badstrand på Öland. Bredvid i gräset ligger jag och bara är eller jag menar bredvid i gräset låg jag och bara var. Den sköna stunden har blivit dåtid och är nu ett minne att njuta av. Jag skulle kunna visa många sådana bilder som var Här & Nu men som nu är Där & Då. Därmed har de inte blivit mindre viktiga.
 
 
Den kvällen tog jag och min lekkamrat kameran en promenad ner till stranden alldeles själva. En underbar kväll och tydligt var att ett och annat par helst sett att en tant med kamera valt en annan plats att utforska. Det var en fin Här & Nu dag som har blivit en Där & Då dag att glädjas åt.
 
"Alla dessa dagar som kom och gick
inte visste jag att det var livet."
 
(av Stig Johansson, författare)
 
 
Det var min tolkning av ordet Här & Nu. Här kan du besöka Sannas fotoutmaning och se andras tolkningar. 
 
 
 Trevlig Helg och hoppas du tar dig många fina Här & Nu stunder.
 
 
 
Kram Maria.
 
 

Grön.

Publicerat i: Vardagen
Veckans tema hos Sanna är GRÖN och även om jag nog tycker att min första bild förra veckan också var väldigt mycket grön får jag väl ge några nya bidrag denna vecka. Vad sägs om en kopp kaffe i det gröna. Koppen finns troligtvis att hämta i lekstugan som står alldeles bredvid.
 
 
 
Naturens, särskilt försommarens grönska är fantastisk. Hur många nyanser hittar du på bilden?
 
 
Alla soptunnor är gröna och de med brunt lock, i dom får man lägga det vi kallar ogräs. Det vill säga gröna växter som växer på fel ställe. Så tokigt.
 
 
Men nu börjar det gröna tappa sin glans. istället kommer frukten och bären med andra färger, röda vinbär, orange morötter, lila krusbär och blåbären de fick namn efter sin egen färg. Naturen är fantastisk.
 
 
Det var lite av allt det gröna som omger mig. Nu kan du gå in till Sanna och hitta fler tolkningar av ordet GRÖN. Nalle Puh är en väldigt klok liten björn och även han har uttalat sig om det där gröna vi gör allt för att bli av med.
 
"Ogräs är också blommor, när du väl börjar känna det."
 
 
Kram Maria
 
 
Visa fler inlägg