Tankar.

Publicerat i: Vardagen
Som säkert märkts har jag haft lite svårt få tid och ork att räcka till för mitt liv på bloggen en tid. Jag har dragit ner på antal inlägg markant och inte heller er mina bloggvänner är jag inne hos lika ofta längre. Men vem vill sluta med något man gillar. Något som ger mycket på flera olika sätt. Nog borde väl tiden räcka till detta. Dessutom gillar jag ju att skriva men även det får stryka på foten som man säger här i Sverige. Ett sådant där dumt uttryck som verkligen inte är lätt förstå för den av oss som just lärt sig svenska.
 
Att avstå från det man tycker om för att hinna med de där sakerna som ska och måste skötas är egentligen väldigt dumt. Jag vet det och ändå är jag på väg göra det igen. Efter att två, nästan tre gånger varit inne i den omtalade väggen vet jag hur viktigt det är att verkligen ta sig tid för det man tycker är roligt, det som kan ge återhämtning. Scrollade runt på facebook alldeles nyss och frågan är om man inte trots allt kan hitta en och annan bra idé där också.
 
 
Herregud & Cos foto.
 

Nyårslöften slutade jag ge för många år sedan. Varför utsätta sig för sådant. Lyckas man inte hålla dessa löften ger de ju bara en känsla av misslyckande tyckte jag då liksom nu. Så låt mig önska något istället. Problemet är att den listan blir alldeles för lång för att få plats här. Men kanske just lugn och ro finns långt upp på listan. Lugn och ro på flera olika sätt. Den önskelistan tål att tänka på en stund. Vad önskar du dig?

 

"Förra årets ord tillhör förra årets språk och nästa års ord väntar en ny röst.

Att göra ett slut är att göra en början."


av T.S. Eliot

 

 

Gott Nytt År! 

 

Maria

 

 

 

 
 
 
Så blev det då julafton även i år. Eftersom den råkade infalla på min jobb-helg tillbringade jag hela tio timmar på mitt jobb eller i andras hem rättare sagt. Tio timmar som gick fort och visst är det som en av våra hyresgäster sade flera gånger under dagens lopp; "Vi har en bra jul här på X."
 
Pyntat har vi gjort där som i de flesta hem. Granen bars in från förrådet och kläddes med glitter och kulor, klapparna under har blivit flera och flera undan för undan och i lördags lagade vi Jansson, rullade köttbullar, griljerades skinkan med mera. Matoset fyllde huset. Så igår kom då dagen och det blev dags duka upp alla läckerheter på köksbänken. Det blev som vilket julbord som helst och det åts under andakt. Inte vilken lunch som helst. Till och med personalen blev bjuden på mat och matlådan fick ledigt. Inte mer än rätt, det var ju julafton. Till sist slog klockan 20.00 och det var dags för mig åka hem. Det var då jag tog en selfi vid mitt klädskåp. Den här dagen hade jag jobbat i tomteluva och privata kläder. Regler till all ära men inga regler utan undantag. Det är min filosofi. Allt för att sätta lite piff på tillvaron.
 
Även om jag var glad få åka hem var jag glad för en fin julafton på jobbet. Tillsammans hade vi, min fina jobbarkompis och jag gjort en bra julafton för våra hyresgäster.
 
 
   
 
 
Nu ska ni inte tro min Julafton var slut. Jag hann hem och säga både Hej och Hej då till tre av våra barnbarn och deras föräldrar. De hade varit hemma hos morfar/farfar och firat hela dagen. Ätit gott hade de gjort och även jag fick mig en tallrik innan det var dags kila iväg på midnattsmässa. Till och med en kopp kaffe unnande jag mig där på kvällen. Tänk vad bra man kan ha det och tänk vilken stor fin familj vi har gubben och jag. De övriga ser jag fram emot att träffa i veckan. Jag avslutar nämligen året med en semestervecka.
 
Om du vill läsa en lite annorlunda eller mer nutidsnära version av julens händelser kan du bara klicka på bilden så finns den där. God läsning.
 
 
 
 
 
Här Följer en selfi till sista fotutmaningen för i år. Tack Sanna för allt nöje och avkoppling du gett mig!
 
 
 
Gott slut  & Gott Nytt
till er alla ifall vi inte hörs mer på denna sida nyår.
 
 
 
Maria
 

 

Gnistra.

Publicerat i: fotoutmaning
Veckans ord är gnistra och mitt bidrag får helt enkelt bli en mobilbild tagen i går kväll. Då jag kom hem efter en fullspäckad verksamhetsdag var det underbart få tända levande ljus i huset för att bara sjunka ner i en fåtölj och slappna av en stund. Dagen var späckad på flera sätt. Utöver all info, diskussioner med mera bestod lunchen av ett dignande julbord. Gott, gott, gott men mitt samvete gnager allt lite då jag vet att långt ifrån alla på vår jord har mat på bordet. Trots detta kan man säga att jag försåg mig med mer än jag behövde.
 
 
 
Nu är det dags för mig ila iväg till några av mina barnbarn med lite klappar. I år är det nämligen bara barnbarnen som får klappar och maken förstås, fast vi köpte temuggar till oss själva och varsin bok. Sedan slog vi in böckerna bara för att de barnbarn som kommer hem ska tycka det är spännande. Så kan man också göra. Du kan få en liten enkel klapp genom att klicka på bilden.
 
God Jul
&
Gott Nytt År!
 
 
Maria
Visa fler inlägg