Dörr.

Publicerat i: , fotoutmaning
 
 
"När en dörr stängs öppnas en annan". Om inte jag är alldeles fel ute är det ett sådant där visdomsord som används ibland. En bild som ska hjälpa oss förstå och ge oss nytt mod då livet kanske är lite motigt. Nu kan jag inte säga att jag lider även om det är lite motigt knacka ner de här orden till er. Saken är den att om inte min gipsade arm hindrat mig att arbeta igår hade jag inte hunnit vara ute och njuta av solstrålarna som äntligen tittade fram. Så visst är det sant att när en dörr stängs öppnas en annan. Nalle Puh, en av mina kompisar i den här världen med små finurliga uttryck har också satt ord på detta;
 
"Stirra dig inte blind på en stängd dörr,
det kan finnas en öppen dörr bredvid.
 
Nu får det bli lill-kompisen som får följa med ut i hopp om att hitta en dörr att fota i mitt närområde.  Men jag upptäcker att på den nog finns möjlighet göra många fler inställningar än vad jag förstått bara jag ger mig tid att försöka. Nu borde det finnas motivation när stor-kompisen är för tung. Spännande. Man ska ju inte ringakta de små, eller hur var det.
 
 
 
 
För mig var detta magasin med lastbrygga ett magasin där Stenängs speceriaffär förvarade foder, utsäde med mera som de sålde till bönder på gårdarna här runtomkring. Då fanns det många bönder, nu är de ytterst lätträknade och hittar man en ko får man vara glad. Det var Davida och David som drev affären där man också kunde köpa mycket annat utöver matvaror.  Även bensin sålde de och enda gången jag tankat en moped så var det faktiskt hos Stenängs. Nu är alltsammans ett minne blott men från 1919-1985 var det speceri eller mataffär där även om den bytte ägare några gånger.
 
Idag är det dörrarna som är de viktiga. HÄR kan du se fler dörrar och läsa fler tolkningar av ämnet och det där med motigt kan du glömma. Sitta här och knacka är för mig ett stort nöje. Till sist kan du knacka på, jag menar klicka på en av dörrarna på magasinet. Kanske någon öppnar och talar om en viktig sak för dig?
 
 
"En liten nyckel kan öppna en stor dörr."
 
 
Allt gott till dig!
 
 
Maria
 
 
Nu har veckans näst sista dag mörknat och jag vet en del av vad som hänt även denna vecka. Saker jag faktiskt inte hade en aning om i måndags då jag skrev inlägget om händer. Inte visste jag då att jag nu skulle sitta här och försiktigt låta min vänstra hand göra minsta möjliga på tangentbordet medan högerhanden skulle få göra desto mer. Så kan en härlig arbetsdag sluta när man i sin iver inte ser var man sätter fötterna. 
 
I går, fredag började dagen med fint besök i trädgården. Medan de åt frukost under vårt gamla äppleträd föredrog jag att inta te och macka vid köksbordet.
 
 
Då jag kom hem från jobbet blev det en sväng i skogen. Lite kantareller hittade jag och varför inte göra någon slags svampröra till kvällsmat. Det fick bli några av riskorna från trädgården plus kantarellerna lätt brynta  och kryddade med ett nervänt ägg i. Till detta en macka och ett glas öl. Kanske det inte alls låter aptitligt, men tänk mina smaklökar passade det alldeles utmärkt.
 
 
 
Sätter mig i lilla Forden och styr kosan mot Bankeryd. Tänker kolla in vandringsleden där en liten sväng. Stannar till i Habo för att tanka. Men varför slår det inte ifrån, tittar på mätaren som vid det laget gått upp längre än vanligt. Om jag nu hade stått och glott på mina fötter hade jag väl upptäckt det lite tidigare men nu hann säkert ännu en hundralapp rinna över och ner i brunnen vid min bils bakhjul. Som om jag inte har annat att använda pengarna till än ge de underjordiske diesel. Grrr...
 
Väl ute i skogen följande orange markeringar ringer min telefon. Det är medborgarskolan som meddelar att kvällens bildredigeringskurs är inställd  på grund av att kursledaren sjukskrivits resten av terminen. Jaha. Suck.
Telefonen ringer igen. Vi pratar en stund ändå tills jag kommer på att nu finns inga orange markeringar mer. Var är leden? Lite lagom vilse undrar jag varför man går i skogen och pratar i en telefon. Ingen bra kombination. Avslutar samtalet och jag hejar glatt på en man körandes en fyrhjuling med hö på det lilla släpet. "Här är en vilsen höna som inte vet riktigt var hon är", säger jag. "Hönsgården har du där" blir ett lika glatt svar "och du är välkommen till vårt lilla fina ställe". Tilläggas kan att det verkligen var ett fint ställe.
 
 
 
En äpplepaj tillverkades i tisdags om än på ett lite annorlunda sätt. Hade jag vetat att bordet stod klart för att dukas på badbryggan kunde den ju serverats där på både strand och brygga samtidigt.
 
 
Det var några få smakprov av min veckas innehåll. Nu ser jag fram mot en söndag med kyrkoval plus en liten utflykt med församlingen. Sedan har jag semester en vecka och handleden den är nog snart i trim igen tror jag.
 
 
 Allt gott & lördagskram till dig!
 
 
Maria

Händer.

Publicerat i: fotoutmaning

 

Ibland HÄNDER det att små och stora HÄNDER möts för att göra något tillsammans.

 

 

 

Det är en fantastisk upplevelse i vilket sammanhang det än må vara, för inte är det alltid det handlar om vuxen och barn som på bilden. Alla behöver vi ibland varandras HÄNDER, armar, tröst och mycket mer.

 

 

"Mattis gick storgråtande fram och tillbaka i stensalen och skrek: "Han har funnits jämt! Och nu finns han inte!" Om och om igen ropade han på samma vis: "Han har funnits jämt! Och nu finns han inte!"

Då sa Lovis: "Mattis, du vet att ingen får finnas jämt. Vi föds och vi dör, så har det ju alltid varit, vad jämrar du om?"

"Men han fattas mej", skrek Mattis. "Han fattas mej så det skär i bröstet!"

"Vill du att jag ska hålla om dej ett slag", frågade Lovis.

"Ja, gör det för all del", skrek Mattis. "Och du Ronja också!"

Sedan satt han lutad ömsom mot Lovis och ömsom mot Ronja och grät ut sin sorg över Skalle-Per som hade funnits jämt i hans liv och nu inte fanns mer."

 

Citat ur Ronja rövardotter av Astrid Lindgren.

 

 

Händer är veckans ord  och fler tolkningar hittar du HÄR. Nu får vi se vad som HÄNDER den här veckan men se det är en hemlighet än så länge. När det hänt, mot slutet av veckan, då vet vi det. Kanske det är något spännande, roligt, intressant, skönt eller ? En riktigt god vecka önskar jag dig min läsare!

 

Kram

 

Maria

 

 
Visa fler inlägg