Vardagsunder.

Publicerat i: Vardagen
Så kommer jag hem från jobbet efter en lång arbetsdag och vem väntar på mig där om inte en nyutslagen Amaryllis som kom lite på efterkälken. Så är det nästan varje år att det kommer en knopp som slår ut lite senare. Men då får man ju njuta lite längre.
 
 
 
 
Nu är jag hungrig och vad smakar bättre än en kopp honungste till en macka. Önskar er alla en fortsatt bra kväll.
 
 
Kram
 
Maria

Vardagsunder.

Publicerat i: Vardagen
 
 
 
Idag hann jag med en kort promenad innan det var dags åka till jobbet. Snön var frusen, lätt och behaglig. Inte plaskvåt som igår. Jag bor på en vacker plats men även idag fungerar min kropp. Jag kan gå på mina ben, se och upptäcka saker runt omkring mig och jag hör fåglarna som börjat öva till vårkonserterna. Så ofta tar jag det för givet men det är ingen självklarhet. Jag har mycket vara glad för även om allt i livet är långt ifrån superkul.
 
 
 
 
Det var mitt vardagsunder den här dagen. Resten av dagen blev inte så illa den heller.
Tack för idag!
 
 
Maria
 
En av husets viktigaste prylar får illustrera ordet Här & Nu den här veckan eller man kan säga att den följer med av bara farten. Spisen är utrustad med en digital klocka, så även mikron och våra tre telefoner, datorerna, i bilen och det finns säkert några till här i huset.  Har ni tänkt på vad många klockor vi omger oss med nu för tiden. Inte tycks vi fått mer tid för det. Snarare tvärt om.
 
 
 
 

En man som hette Hellmut Walters lär ha sagt något i stil med "Det är tråkigt att det finns tidtagare men ingen tidgivare". Det där ordet tidtagare får mig att tänka tillbaka på när fröken eller magistern stod där med tidtagaruret i högsta hugg medan vi skulle springa på tid. Ett idiotiskt påfund. Om tidtagaruret sprutat ut tid istället kanske till och med jag hade sluppit komma sist någon gång. Trevligt, fast då hade det varit synd om någon annan istället. Nej! Hoppas de slutat med de där dumheterna i skolan. Man ska ha roligt tillsammans i stället och ta sig tid att njuta av livet.

 

Trevligt har jag haft i dag. Har varit ledig och inte gjort mig någon större brådska. Bara tagit det lugnt men det är tydligen inte så bara för helt utan vidare kan det hända att man gör både ett och annat. Bytt gardiner, tagit hand om tvätten, tagit en tupplur på soffan och så var jag ute och pulsade i väldigt blöt snö. Delade ut blad i postlådorna. En sysselsättning som kan vara väldigt trevlig om man bara tar sig tid att stanna upp och växla några ord med människor man möter. Tre trevliga samtal blev det som bara gjorde mig så glad särskilt som det också var med personer jag inte talat tidigare. Det är sådant jag kallar små vardagsunder. Under var ju förra veckans ord men varför inte spinna vidare lite på det. Lovar försöka dela med mig av ett vardagsunder varje dag denna veckan. För visst finns dom bara man ser dom. John Steinbeck har satt ord på en stor sanning. "Det är när vi vill vinna tid som vi förlorar den som mest."

 

Nu ska du ha en bra vecka!

 

Maria

Visa fler inlägg