Semesterminnen.

Publicerat i: Vardagen
 
Märkligt vad vatten drar, även denna gång gick vår första promenad ner mot havet. Skönt att röra på sig och spännande utforska badstranden strax intill vårt hotell. Ett skimrande blått hav mötte oss med spännande klippor såväl som en härlig sandstrand.  
 
 
 
 
 Att gå över denna bro var som att gå genom en alle så hög var vassen eller vad den kan heta.
 
 
 
 
Sen eftermiddagssol och vi planerar ta oss ut på udden för att kolla in vad som kan finnas längst ut. Nu var jag kanske rätt ensam om den önskan och det var nog lika så bra. Sandaler och bara ben var helt enkelt inte rätt varken i den terrängen eller vegetationen om man säger så.
 
 
 
 
Men visst fanns där en och annan skönhet bland allt det taggiga.
 
 
 
 
För att komma tillbaka utan att gå tillbaka samma väg sneddade vi genom denna faktiskt kusliga skog. Hhuu... tänk om vi inte skulle hitta ut men efter lite traskande...
 
 
 
 
 
... så öppnade sig landskapet och vi möttes av denna lilla strand eller badlagun,  cirka  25 meter strandremsa mellan två klippor.Så vackert! 
 
 
 
 
En förmiddag tog vi bussen in till Chania. En stad som man bör besöka mer än fyra timmar för att kunna upplevas så den kommer till sin rätt. Men vi fick ändå känna av atmosfären, strosa omkring i gamla stan och besöka hamnen. En trevlig och vänlig stad dit jag gärna återvänder.
 
 
 
 
Naturligtvis hann vi med både en kopp kaffe och en bit mat. Kaffet i en gränd lik denna och maten fick vänta tills vi gått ett par varv nere i hamnen. Efter maten dök helt utan förvarning en liten karaff Raki och två chokladkakor upp på vårt bord, så nu har även jag smakat raki frivilligt. Ibland får man visa sin goda vilja då det bjuds. Ett par dagar senare var det dags för ouzo i ett annat sammanhang men mer om det en annan gång.
 
 
 
 
Att gå ner till havet för att sedan ligga där i sanden och njuta av solen, läsa en bok, slumra till och ta sig ett dopp i det ljumma, salta vattnet var så underbart att jag inte riktigt hittar ord för det. Efter det allra sista doppet var jag bara tvungen ta en bild på detta underbart lena, varma, salta havsvatten som lät eftermiddagssolens strålar leka och stråla ner på en fin sandbotten. Så gott att jag riktigt kan känna hur skönt det var ännu.
 
 
 
Nu hoppas jag vi alla ska hitta något njutningsfullt även här hemma. Alla har vi säkert något knep och visst finns mycket här som inte finns i en del andra länder. Årstider till exempel. Dom vill jag inte vara utan.
 
 
Trevlig helg go vänner!
 
 
Kram Maria
 
 
 
Visa fler inlägg