Om jag skulle rita ett kors i taket för nu är jag glatt överraskad. Det har inte kommit en regndroppe på hela dagen. Nu kan man ju undra vad ett kors i taket har med det att göra men det är väl ett uttryck bland alla andra lite konstiga uttryck och saken är den att jag hör till de där människorna som tyvärr använder sådana lite för ofta. Det finns många anledningar att akta sig för dem men en av dem är att de ofta är lite ironiska och därför lätt missuppfattas. Man får liksom ta dem för vad de är.

 

 

Det får man också göra med den här sommaren. Den har alldeles kommit av sig och kylan är ett faktum. Förra helgen for jag och maken för att lyssna på lite vacker sommarmusik. Tack och lov att det var inomhus. Regnet strilade ner hela kvällen och termometern visade elva grader. Det var elva grader varmt klockan 18.00 den tjugofemte juli 2015. Hmm…  Maken har idag kommit fram till att ett lågtryck blivit instängt av några (? enligt min mening elaka) vindar just över Sverige och norden. Inte helt osannolikt. Men varför haka upp sig på vädret när man kan brodera.

 

 

Igår var det Världsbroderidagen. Det var 2011 som denna dag började firas på en plats som heter Vissmarlöv i Skåne. En av de där skånska orterna som är värda ett besök. Klicka här får du se varför. Brodera gjorde jag mer förr men här ett gammalt alster som är gjort på fri hand av en bondflicka som flyttade till staden för att studera och längtade efter något annat än sten och betong. Vem den flickan var kan du nog räkna ut och fortfarande älskar hon skog och natur. Det är hälsa.

 

 

 

 
 
 
 
Det är fredag och här kommer några tankar inför helgen just genom den lilla berättelsen Livets broderi.
 
 
 
Solen skiner utan moln framför. Vilken glädje! Vi har ju inte setts så ofta på sista tiden solen och jag. Uuut!!!
 
 
 
 
Kram Maria!
 
Visa fler inlägg