Dörr.

Publicerat i: , fotoutmaning
 
 
"När en dörr stängs öppnas en annan". Om inte jag är alldeles fel ute är det ett sådant där visdomsord som används ibland. En bild som ska hjälpa oss förstå och ge oss nytt mod då livet kanske är lite motigt. Nu kan jag inte säga att jag lider även om det är lite motigt knacka ner de här orden till er. Saken är den att om inte min gipsade arm hindrat mig att arbeta igår hade jag inte hunnit vara ute och njuta av solstrålarna som äntligen tittade fram. Så visst är det sant att när en dörr stängs öppnas en annan. Nalle Puh, en av mina kompisar i den här världen med små finurliga uttryck har också satt ord på detta;
 
"Stirra dig inte blind på en stängd dörr,
det kan finnas en öppen dörr bredvid.
 
Nu får det bli lill-kompisen som får följa med ut i hopp om att hitta en dörr att fota i mitt närområde.  Men jag upptäcker att på den nog finns möjlighet göra många fler inställningar än vad jag förstått bara jag ger mig tid att försöka. Nu borde det finnas motivation när stor-kompisen är för tung. Spännande. Man ska ju inte ringakta de små, eller hur var det.
 
 
 
 
För mig var detta magasin med lastbrygga ett magasin där Stenängs speceriaffär förvarade foder, utsäde med mera som de sålde till bönder på gårdarna här runtomkring. Då fanns det många bönder, nu är de ytterst lätträknade och hittar man en ko får man vara glad. Det var Davida och David som drev affären där man också kunde köpa mycket annat utöver matvaror.  Även bensin sålde de och enda gången jag tankat en moped så var det faktiskt hos Stenängs. Nu är alltsammans ett minne blott men från 1919-1985 var det speceri eller mataffär där även om den bytte ägare några gånger.
 
Idag är det dörrarna som är de viktiga. HÄR kan du se fler dörrar och läsa fler tolkningar av ämnet och det där med motigt kan du glömma. Sitta här och knacka är för mig ett stort nöje. Till sist kan du knacka på, jag menar klicka på en av dörrarna på magasinet. Kanske någon öppnar och talar om en viktig sak för dig?
 
 
"En liten nyckel kan öppna en stor dörr."
 
 
Allt gott till dig!
 
 
Maria
 
 
Visa fler inlägg