Godaste rabarberpajen.

Publicerat i: , recept knäckig rabarberpaj
Efter en lång arbetsvecka kan vi behöva unna oss något gott. Rabarberna är som bäst så om du tycker om sådana så kommer här recept på en underbart god paj. Själv gjorde jag också några att stoppa i frysen för kommande behov. Bra att ha om det skulle dyka upp oväntat besök så att säga.
 
 
   
  • Knäckig rabarberpaj.
     
    Ansa och skär 500 g rabarber.
     
    Blanda de torra ingredienserna. 2 dl havregryn, 2 dl socker, 1 3/4 dl vetemjöl, 1 krm vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver.
     
    Smält 125 g smör och blanda ner 1/2 dl vispgrädde och 1/2 dl sirap.
     
    Rör ner de torra ingredienserna i vätskan och låt koka upp lätt.
     
    Klicka ut massan över rabarberna som lagts i formen. Grädda i ca 175 graderca 30 min eller tills den fått färg och rabarberna "puttrar".
     
     
     
     
     Tydligen var jag i baktagen för det blev några hålkakor också. Nog borde jag baka oftare för det smakar mycket bättre. Troligtvis är det nyttigare också.
     
     
    God helg önskar jag er alla och Lycka till med pajen!
     
     
    Maria
     

 

Visa fler inlägg