Det är sommar, solen skiner, sjön alldeles lagom varm att ta ett dopp i och vi är många som njuter. En del av oss har semester medan andra har börjat jobba igen. Oavsett vilket, trots en härlig sommar finns det ibland orosmoln som stör och tar energi. Även vi som inte vältrar oss i eller berättar om just den delen av livet på sociala medier har fått vår del av detta.  Då jag skriver väljer jag att försöka fokusera på det positiva eftersom det motsatta oftast inte varken gynnar min läsare eller mig själv. Därmed inte sagt att motsatsen på något sätt är fel. Själv väljer jag att njuta den stund jag får. Då orkar man bättre när andra tider kommer. Blir lite samma verkan som dunderhonungen ger till Bamse.

 

 
 

Bamse, Lille Skull, Skalman och smaskigt goda pannkakor från ingen mindre än Farmors kök det är ett av mina semesterminnen även i år. Men de har ju inte bara ett Bamseland på Kolmården. De har massor av djur också. Det är ju en djurpark.  Nu är det inte bra att favorisera någon men giraffer dom gillar jag lite extra.  De är ståtliga och deras hjärta kan pumpa cirka 60 liter blod per minut …  Klicka på bilden om du vill läsa mer om giraffen.

 
 
 
 
 
Även i år lämnade vi lite tidigare så sonen med familj fick rå sig själva en stund och göra som de ville medan vi som är mogna ungdomar såg oss om lite på vägen hem. Bland annat stannade vi till i Söderköping där vi strosade runt i godan ro en stund.
 
 

 

Flera gånger stötte vi på de här inbjudande boklådorna. Det kan inte hjälpas men jag blev glad av deras budskap liksom deras innehåll. För till slut måste man ju bara lyfta på locket och se vad som finns i. Då kan följande hända. Där stod maken och läste boken ”Sketna Gertrud” medan jag gjorde lite av varje och njöt av  hans goa skratt. Visst var det omtänksamt att biblioteket vid varje boklåda även satt upp en eller flera hängmattor.

 

 
 
Men det finns människor med helt andra intressen än läsning. Själv vet jag inte om jag skulle vill klättra i stekande sol rakt över Göta kanal flera, kan det vara hundra meter upp i luften. Det är den lilla blå pricken på bergväggen jag menar. Huu...
 
 
 
 
Bamse och hans kompisar delade ut kramar till höger och vänster. Här är det Tage som bokstavligt sugs in i  Lille Skutts stora mjuka famn. Vi vuxna fick krama varandra istället men det går ju bra det också. För si den konsten får man inte glömma.
 
 
 
 
 
Jag tog med mig lite Bamsekramar hem att dela ut vid behov så här kommer en eller flera till alla som behöver.
 
 
 
KRAM
 
på dig!
 
 
 
Maria
Visa fler inlägg