Vattenresa.

Publicerat i: Vardagen
Veckans ord i utmaningen är vatten. Själv slängde jag in förra veckans bilder för ordet ovan kvickt som ögat förra måndag morgon, det vill säga 30 januari innan jag och gubben gav oss ut på resande fot. På den färden tänkte jag bland annat fånga bilder på vatten.
 
 
 
 
På Jönköpings central hann jag njuta av vackra Vättern innan det var dags kliva på tåget mot Nässjö. Vättern som sjö är alltid lika fascinerande och kanske det faktiskt gäller vatten överhuvudtaget. Under dagen passerade gubben och jag många, små såväl som stora sjöar. Hela tolv timmar satt jag där och njöt av vårt svenska landskap medan jag lyssnade på en ljudbok. Gubben min mådde däremot inte så bra och vatten på flaska, kallad Loka lindrade väl åtminstone lite.
 
 
 
 
 
Det var hos vår äldsta dotter och hennes familj vi vaknade morgonen därpå uppe i Åre. Ett snöigt fjällandskap bredde ut sig utanför fönstret och var bara vackrare än vackrast. Vad är snö om inte fruset vatten eller iskristaller. Allt detta fick vi njuta av tillsammans med Mirjam och Marcus, Noa och Aston. Bättre kan man inte ha det så Tack för att vi fick hälsa på hos er.
 
 
 
 
 
På grillen smälter snön och blir flytande vatten igen medan korven blir grillad. Perfekt matsäck i backen för att inte tala om en äggmacka med kaffe. Nu vattnas det i denna tantens mun.
 
 
 
 
Eftersom jag är lite rädd om mina knän slängde jag mig inte ut i någon slalombacke.Det fick bli promenader lite fram och tillbaka, upp och ner istället. Kameran var lite svårhanterlig i kylan men här har jag lyckats fånga en liten bäck som hållit sig öppen trots elva minusgrader. Troligtvis hade de varit flera nattetid. Hemligheten är väl att den håller sig i rörelse hela tiden vilket ju kan vara något att tänka på. Kanske skulle kunna dela några filosofiska tankar om detta när livet lugnat ner sig lite. Fjorton dagar till och det är dags för lite ändringar i mitt liv men mer om det då. Först ska jag hitta en sko att stå stadigt i för det är nästa veckas ord.
 
 
 
 
Jag önskar Dig trevlig helg och allt gott!
 
 
 
Maria
Visa fler inlägg