-
Knäckig rabarberpaj.Ansa och skär 500 g rabarber.Blanda de torra ingredienserna. 2 dl havregryn, 2 dl socker, 1 3/4 dl vetemjöl, 1 krm vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver.Smält 125 g smör och blanda ner 1/2 dl vispgrädde och 1/2 dl sirap.Rör ner de torra ingredienserna i vätskan och låt koka upp lätt.Klicka ut massan över rabarberna som lagts i formen. Grädda i ca 175 graderca 30 min eller tills den fått färg och rabarberna "puttrar".Tydligen var jag i baktagen för det blev några hålkakor också. Nog borde jag baka oftare för det smakar mycket bättre. Troligtvis är det nyttigare också.God helg önskar jag er alla och Lycka till med pajen!Maria
Tack för receptet! Låter som att det är på en paj jag smakade nyligen som bara var så god att man kunde tro att man drömde. Hålkakor, hembakade är också ljuvliga!
Ha en fin och smaskig helg! Kram