Om jag skulle rita ett kors i taket för nu är jag glatt överraskad. Det har inte kommit en regndroppe på hela dagen. Nu kan man ju undra vad ett kors i taket har med det att göra men det är väl ett uttryck bland alla andra lite konstiga uttryck och saken är den att jag hör till de där människorna som tyvärr använder sådana lite för ofta. Det finns många anledningar att akta sig för dem men en av dem är att de ofta är lite ironiska och därför lätt missuppfattas. Man får liksom ta dem för vad de är.

 

 

Det får man också göra med den här sommaren. Den har alldeles kommit av sig och kylan är ett faktum. Förra helgen for jag och maken för att lyssna på lite vacker sommarmusik. Tack och lov att det var inomhus. Regnet strilade ner hela kvällen och termometern visade elva grader. Det var elva grader varmt klockan 18.00 den tjugofemte juli 2015. Hmm…  Maken har idag kommit fram till att ett lågtryck blivit instängt av några (? enligt min mening elaka) vindar just över Sverige och norden. Inte helt osannolikt. Men varför haka upp sig på vädret när man kan brodera.

 

 

Igår var det Världsbroderidagen. Det var 2011 som denna dag började firas på en plats som heter Vissmarlöv i Skåne. En av de där skånska orterna som är värda ett besök. Klicka här får du se varför. Brodera gjorde jag mer förr men här ett gammalt alster som är gjort på fri hand av en bondflicka som flyttade till staden för att studera och längtade efter något annat än sten och betong. Vem den flickan var kan du nog räkna ut och fortfarande älskar hon skog och natur. Det är hälsa.

 

 

 

 
 
 
 
Det är fredag och här kommer några tankar inför helgen just genom den lilla berättelsen Livets broderi.
 
 
 
Solen skiner utan moln framför. Vilken glädje! Vi har ju inte setts så ofta på sista tiden solen och jag. Uuut!!!
 
 
 
 
Kram Maria!
 
#1 - - Yvonne:

Jag visste inte att det fanns en världsbroderidag förrän den inföll häromdagen. Jag har i yngre dagar broderat mycket, man gjorde ju det då. Och idag efter ullkursen är jag helt besatt av att brodera, mest yllebroderi på tovade bitar. Är ju så otroligt roligt! Kära Maria, vilken fantastisk tavla du broderat, så vacker! Duktig du är och vilken fin berättelse om livets broderi. Den bör vi spara i våra minnen och ta fram när det är besvärligt.
Hoppas att sommarvärmen kommer snart! Tack för fina kommentarer hos mig!
Ha det fint! Kram Yvonne

Svar: Tänk när jag satt och plitade på den. Då var jag 19 år tror jag så det blir 35 år cirka. Inte klokt. Allt gott till dig och många kramar. Maria
Maria Bromander

#2 - - Lotta:

Så fin! Ett riktigt konstverk. Förr broderade jag, men nu blir det stickning och virkning. Hittade ett halvfärdigt broderi i en låda för ett tag sedan, kanske skulle göra den färdig :-)
Önskar dig en fin och solig lördag!

Kram

Svar: Samma här men det kanske finns dagar för det också. Har verkligen haft en fin lördag. God fortsättning på helgen! Maria
Maria Bromander

#3 - - Annika:

Så fint med broderier. Hade en kort period då jag broderade en hel del, men nu var det länge sen. Skulle tro att även ni har fått smaka på lite sol och värme idag och mer ska det ju bli. Skönt även om jag har börjat jobba idag.
Kram på dig.

Svar: Det var en riktig sommardag igår och idag är det likadant. Underbart. Hoppas du har lite ledigt så du hinner njuta. Allt gott!
Maria Bromander

#4 - - A-E:

Du, jag har en privat blogg oxå om du vill läsa mitt vardagssvammel?!.. Jag kan eposta dig adressen om du är intresserad.

Svar: Gör du det. Nya vänner är alltid välkomna. maria.e.bromander@telia.com
Maria Bromander

#5 - - Mia:

Verkligen fint broderi!

Svar: Tack! Självkritisk som man är har jag väl aldrig tyckt de även om jag gillat den. Ha det så gott!
Maria Bromander