Nystart!

Publicerat i: Vardagen

 

 

Nyår närmar sig med en rasande fart och den här förmiddagen har jag och maken varit i grannsocknen och ekiperat oss. Det blev två svarta kjolar för min del. Någon av de vita blusarna i garderoben får duga den här gången också.

 

Nu undrar ni nog vad vi ska hitta på. Klä ut oss till skator på nyårsfesten? Inte riktigt men bra nära. Det ska ringa till bröllop förstår ni och ingen mindre än vi ska få äran att servera. Det blir högtid mina vänner på själva nyårsafton. Så roligt!

 

Nog är det märkligt köpa två svarta kjolar dryga veckan efter pappas begravning. Då var jag klädd i min grå klänning med en svart kofta till. Nöjde mig med vad jag hade i garderoben. Inte tror jag pappa är ledsen för det men ändå kan man ju fundera.

 

Julen var pappas högtid. Då ordnade han och styrde lika mycke för sig själv  som för andra. Skinkan skulle kokas, sillsalladen göras efter morsans gamla recept, köttbullar stekas o naturligtvis skulle det doppas i gryta. Blomstergrupper som han själv gjort delades ut liksom en och annan julost eller godispåse.

 

De sista åren har julen blivit torftigare och torftigare. Tiden har funnits men inte förmågan att styra och ställa. Kanske det låter barnsligt men jag tror ändå att pappa nu fått uppleva sin finaste jul någonsin. Jag hoppas också du som läser detta haft en fin jul med mycket vila, go mat och framförallt go gemenskap.

 

 

Till sist önskar jag dig Gott Nytt År med detta foto tagit av pappa. Vem vet vad det nya året har att bjuda oss.

Var rädd om dig och Allt gott!

 

 

#1 - - Annika:

SV: tack, detsamma :)

Det är verkligen super bra bok. Har redan lärt mig lite nytt, sånt som jag inte har ens tänkt på!

#2 - - Ulla:

Gott nytt år och roligt att se dig här igen , ha de bra //Ulla

Svar: Känns ju gott att vara välkommen. Tack ska du ha! Önskar också dig ett riktigt Gott Nytt År!!! Kram Maria
Maria Bromander

#3 - - Anna och en röd stol:

Gott Nytt År till dig. Kram Anna

Svar: Nog är det en bra början på ett nytt år. Att kramas menar jag. Kram! Kraaam!
Maria Bromander