Så beskrivs den i min kokbok och jag är den förste att hålla med. Värmande, nyttig, enkel och dessutom ett billigt alternativ. Men nog känns det lite som att koka soppa på en spik, kanske för att jag hoppar över grädden.
 
 
 
 
- Skala och hacka löken medelgrovt. Fräs den på svag värme. Löken ska inte få någon färg alls.
-Skala potatis och skär den i tunna skivor.
-Slitsa upp purjolöken på lägnden, skölj, strimmla den fint.
-Lägg ner potatisen och purjon i kastrullen med den frästa löken.
-Slå över vatten. Lägg i buljongtärningen och låt koka under lock ca 25 minuter.
 
Den som vill kan sedan mixa soppan med en stavmixer och röra ner grädden. Själv föredrar jag att slopa detta och smakar endast av med salt och peppar. Klart att servera.
 
Lite hack av purjolöken eller finhackad gräslök är gott till. Dessutom är ett gott bröd som pricken över i. Smaklig måltid!
#1 - - Ingela:

Potatis och purjosoppa är verkligen gott!
Ska göra det någon dag i nästa vecka.