Livets broderi.

Publicerat i: Vardagen
 
I går hoppade jag över veckans stick och virk café. Jag var trött. Men nu tänker jag dela en liten berättelse om ett broderi med dig. Dels behöver man en liten dos handarbete då och då och dessutom kanberättelsen kanske i bästa fall berika även ditt liv. Här kommer en förkortad version.
 
Sofia som varit ute och lekt kommer in, slänger av sig skorna, tar ett glas saft och sätter sig hos mamma som håller på att brodera. Nyfiket och tyst tittar hon på tills hon säger "Mamma ... det gör ingenting att du inte syr så bra. Du är världens bästa mamma ändå".
 
Sofias mamma skrattar lite undrande. Så förstår hon och ber Sofia sätta sig i hennes knä. Hon breder ut broderiet framför dem. "Du tittade på broderiet underifrån" säger hon. "Det som är en röra på baksidan är en vacker bild på framsidan".
 
"Vet du" sa mamma. "Ibland gör vi vuxna som du. Vi säger; "Gud mitt liv är en enda röra. Det är bara knutar överallt och ingen mening med någonting. Då tror jag Gud säger: "Kom och sätt dig i mitt knä. Du ser bara en meningslös röra av knutar. Men jag håller på att brodera ditt liv. Resultatet kommer bli fantastiskt vackert."
 
Du som råkar läsa detta ska veta att den du är och det du gör är fantastiskt och betydelsefullt. Tänk på det när tillvaron känns vissen. Ditt livs broderi kommer bli fantastiskt även om en och annan knut, trassel och annat ibland vill få dig att glömma det. Och jag tror nog det gäller även lilla mig.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
#1 - - Linda:

Vilken fin berättelse!

Bilder på staketet kommer! :) Än så länge har vi bara några furupinnar med snöre emellan, för att känna in lite hur sträckningen ska vara mer exakt, men till helgen är det dags att börja sätta stolparna.

Svar: Skoj! Hoppas ni får fint väder då. Allt gott!
Maria Bromander

#2 - - Yvonne:

Vilken fin berättelse, just så kan livet te sig ibland, knutar och trassel. Så skönt med de stunder när sömmen blir rak och välsydd. Så vacker bild!
Ha det fint! Kram

#3 - - Bosse Lidén:

Ett härligt inlägg med ett djup som jag delar med dig. Precis så är det. Visst är barn härliga. Spontana. Ärliga. Önskar dig en fin helg.

#4 - - Mia:

Det var en fin liknelse. Visst har vi alla knutar i vår tillvaro emellanåt... men när man kan blicka bakåt så ser man att det blev ganska bra ändå!

#5 - - Anna och en röd stol:

Så fin berättelse :) En härlig kväll till dig. Kram Anna

#6 - - Liv:

Vilken fantastiskt fin berättelse, den spar jag i hjärtat.
Kramar