Inte kan man gå inne i köket och laga mat både länge och väl när det nu äntligen är så varmt och skönt. Sommmar, sommar vad jag har längtat efter dig!
 
Här kommer recept på en äggkaka som blivit en favorit här i huset. Smidig att göra och vegetarisk. Men en köttbit till är ju inte fel. Brukar göra en sallad med fetaost och oliver till. Gott!
 
 
 
 
Ågg kaka.
 
4-5 ägg
1 dl mjölk
½ msk vetemjöl
 
500 g kokt potatis
1½ dl tärnad paprika
2½ dl tärnad zuccini
1gul lök
vitlök hackad
svartpeppar och salt
 
- Bryn lök, potatis, paprika och zuccini på svag värme, var för sig.
- Vispa samman ägg och mjölk, pudra ner mjölet.
- Stek potatisen, lägg övriga grönsaker på stekpannan och slå äggsmeten över.
- Grädda i ugnen ca 225 eller stek på svag värme.
 
 
 
 
Med detta önskar jag er alla en trevlig och skön Pingst. Själv kommer jag njuta av sol och värme. Idag tycker jag det är rätt gott att bli så där genomsvett. Man riktigt känner hur vinterkylan ger sig och släpper taget. Gött!
 
 
Lycka till och smaklig måltid i solen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljusa minnen.

Publicerat i: Vardagen
 
 
Det är sorgligt när nära och kära lämnar oss. Kvar blir en tomhet och trots det lever vi vidare. Ljusa minnen är värdefulla, de får oss att minnas och dra på munnen ibland. Jag kan till och med känna doften när jag klev över tröskeln till farmor och farfars farstu eller doften av tobak då farfar satt vid köksfönstret och stoppade sin pipa. Det var hemtrevligt.
 
Vid vår husgavel, på solsidan finns ännu ett minne av min farmor. Blommorna på bilden. De växte som kantväxt i farmors land och nu har jag, om inte samma så en yngre generation av samma blomma i kanten på min rabatt. Jag tycker så mycke om dom och framför allt gläds jag åt alla fina minnen från farmor och farfar. Körsbärsträdet, bäcken, arbetshästen, den stora örnen i hallen, farmors goda tårta, kusinerna ...
 
 
 
 
 Tack för alla goda, fina minnen och tack för blommorna! De lyser upp.
 
 
 
 
 
Det var inte till Lerdalaboden jag var på väg, men nu blev det så. Och här har ni garnet jag köpt och arbetet som är påbörjat.
 
 
Humlan ska få en kompis, en nyckelpiga ska det bli. Humlan har jag för övrigt inte gjort själv utan köpt från Brittas Ami. En av mina favoritbloggar.
 
 
 Visst är hon söt och humlor är ju också vårtecken.
 
Visa fler inlägg