Ovan.

Publicerat i: Vardagen
Resa är roligt. Jag har inte rest så mycket så kanske man kan säga att jag är lite OVAN vid det men på den här bilden sitter jag i ett flygplan OVAN molnen på väg till Tunisien och tänk att det var så klart att man mellan molntussarna kunde se jorden. Häftigt.
 
 
 
 
Ovan är ordet den här veckan och det är bland annat detta som gör vårt språk så svårt för många som försöker lära sig svenska. Samma ord kan ha två betydelser. Det är något jag som svensk måste lära mig då jag pratar med mina vänner från andra länder. Det gäller att välja sina ord och tänka till för att det inte ska bli alldeles galet vilket det blir emellanåt ändå.
 
 
 
 
 Andra tolkningar och bilder över ordet hittar du HÄR. Önskar er alla en fin vecka och vem vet vad jag ska hitta på. Inte jag i alla fall. Ha det så gott!
 
 
Kram
 
 
Maria

Stå.

Publicerat i: Vardagen
 
Här några bilder på temat stå. Det fanns många att välja på men till sist blev det de här.
 
 
Det är tungt att vara en grep och i det här fallet blev jobbet i trädgården för tungt. Skaftet gick helt enkelt av men med lite hjälp av husväggen håller den sig hyfsat stående tills vidare.
 
 
 
 
Det var en varm dag och när källare och garage röjts gick färden till soptippen. När allt var avlastat var vi bara tvungna hem och hämta kameran för hur ofta står ett fint gammalt piano på tippen.
 
 
 
 
Om ni undrar vad pianisten spelar så var det gamla goa "Kalle Johansson" och pianots klang var det minsann inget fel på. Troligtvis kommer inte detta inträffa fler gånger i mitt liv men man vet ju aldrig vad som står på tippen nästa gång. HÄR hittar ni fotoutmaningen och fler foton.
 
 
Trevlig helg o kram på er!
 
 
Maria
 

Röd.

Publicerat i: Vardagen
Här sitter en trött liten flicka som förmodligen borde gå och lägga sig. Om man får tro en del personer i min omgivning är benämningen flicka kränkande. Förstår inte riktigt hur det blev det. Själv har jag varit en flicka hela mitt liv och är så fortfarande även om jag råkar ha några år på nacken. Kommer ihåg när pappa frågade sin då 40-åriga flicka vad hon skulle bli när hon blev stor. Han frågade med glimten i ögat och kärlek i rösten. Då hade jag precis börjat en utbildning i terapi och själavård men svaret på frågan vet jag inte ännu. Framför allt inte ikväll för jag är så trött men veckans färg i fotoutmaningen den vill jag vara med att sprida. För de flesta av oss tänker nog kärlek då vi tänker på färgen röd.
 
 
Jag tycker om färgglada kläder den här mörka årstiden så här är en av mina röda vinterjackor.
 
 
 
 
Idag har jag varit och köpt garn till ännu en liten Pippi tröja den här gången till en liten go tös vid namn Inez.
 
 
 
 
Ett äpple mellan varven smakar bra och tänk snart kan jag plocka dem ute i trädgården igen.
 
 
 
 
Men här kommer sommarens guld och med den bilden vill jag ge dig som inte riktigt trivs med årets konstiga vinterväder hopp om att en annan årstid är på väg.
 
 
 
 
Kram
 
 
Maria
Visa fler inlägg