Högt.

Publicerat i: fotoutmaning
Att vakna av kaffedoft och stekta ägg inträffar hos mig några dagar per år och är en rätt angenäm upplevelse. Älgjägaren i huset förbereder då matsäck för en hel dag i skogen och tänk att han igår bryggde kaffe så det räckte till mitt morgonkaffe också. Jag sms-ade iväg ett tack och svaret lät inte vänta på sig. Från en frusen älgjägare, sittande i ett jakttorn kom svaret; ”Njut av att du får vara inne”. Jag förstod mycket väl vad han menade då jag en stund därefter gick ut. Det var iskallt i luften. Grått och disigt, inget högtryck här minsann.
 
Högt är annars ordet i Sannas fotoutmaning den här veckan. Nu lånar jag älgjägarens foto över vyn han hade där han högt uppsatt passade på göra diverse gymnastiska övningar för att hålla värmen. Det gäller hålla sig redo. Ska jag vara ärlig tycker jag bättre om geväret på bilden i vilande tillstånd än då det är i bruk. Men jag har väl inte tillräckligt högt jaktintresse. Däremot skulle jag gärna följa med för att uppleva livet i skogen en tidig oktobermorgon.
 
 
 
 
Den här veckan får älgjägarens bild bli bilden i ämnet. Nu är det ju lite fusk för jag har ju inte tagit den själv men å andra sidan får vi ju hjälpas åt ibland. Jag vet inte vem som sagt meningen nedan och jag tar den ur minnet men hoppas ändå dess innebörd blir tydlig.
 
"Var hjälpsam och trevlig mot människor då du går vägen upp för berget
för du kommer möta dem då du går ner och kanske själv behöver du deras hjälp och goda bemötande." 
 
 
Var rädda om er och akta er för älgjägarna. Det vill säga vid skogspromenader används de färggladaste kläder ni har. Har ni inga är det stadsparken eller liknande som gäller.
 
 
 
Kram
 
Maria
 
 
 
 
 
 

Fågel.

Publicerat i: fotoutmaning

Ibland lite nu och då händer det att det liksom börjar kvittra där framför ratten någonstans då jag kör runt i min bil. Idag hände det igen och frågan är om jag inte har en liten glad sångfågel där under motorhuven. Troligtvis har ni redan insett att mina motorkunskaper är ytterst begränsade men ni måste ju hålla med om att en sångfågel är betydligt trevligare att fantisera om än ett fel på motor eller generator eller något annat konstigt där fram. Jag har i alla fall kommit fram till att den här sångfågeln måste vara som en glad liten Lärka eftersom den kan kvittra så vackert i en ”under-motorhuven-miljö”.

Nu har jag ingen bild på en Lärka men väl på en Tupp. Han gick där och spatserade så stolt i vägkanten med lite hönor runt omkring sig. Hönor som faktiskt inte var alls virriga. Inte utanpå åtminstone.

 
 
 
En av de dagarna jag tycker allra mest om på året det är då när solen börjar komma fram efter en ganska mörk och kall vinter. Men inte bara det, höjdpunkten är när man hör en hel symfoni av fågelkvitter. Då vill jag bara lyssna, ta in, njuta och jag vet att snart kommer varmare tider igen.

 

 
 
På sommarn får vi sällskap av sådana här små fågelvänner vid fikabordet. Tacksamma för varje liten smula medan det finns andra som önskar större munsbitar. Lite väl närgångna ibland men det tycker nog de om oss människor också kanske. Även människor och djur behöver varandra ibland.
 
 
 
 
Att vara fri som en fågel kan tolkas på flera olika sätt. Men jag vill uppmana dig, ta dig friheten göra som sångfågeln och gnola en liten trudelutt nu och då. Det kan kännas riktigt gott, åtminstone gör det ingen skada.
HÄR klickar du för att se fler bilder och tolkningar på temat fåglar.
 
 
Trevlig helg & Allt gott!
 
 
Maria
 
 
Visa fler inlägg