Stickade en barntröja av restgarner och dekorerade den med denna lilla virkade uggla. Det går åt en liten färgklick ibland, ugglor kan ju vara i många färger och visst är det kul att se vad man kan hitta på. Beskrivningen var inte helt enkel men när jag förstod principen så föll det på plats. Här kommer en bild på den.
 
 
 
Kropp, huvud och öron.
 
Varv 1: 
Lägg upp 6 lm med ljusblått garn, virka 1 st i 4:e och 5:e lm från nålen. Virka 7 st i sista lm. Fortsätt runt på andra sidan av lm-varvet och virka 1 st i var och en av de 2 nästa lm. Virka 6 st i nästa lm. Ta ihop med 1 sm i första lm.
Varv 2:
3 lm, 2 st i samma lm som sm från varv 1, 1 st i var och en av de nästa 3 st, *virka 3 st i nästa st, 1 st i var och en av de 3 nästa st*. Upprepa * - * totalt 3 ggr. Ta ihop med 1 sm i första lm.
Varv 3:
3 lm, 4 st i samma m som sm från varv 2, 1 st i var och en av de 7 nästa st, 5 st i nästa st, 1 st i var och en av de 3 nästa st, 5 st i nästa st, 1 st i var och en av de 7 nästa st, 5 st i nästa st. Ta ihop.
 
Vingar:
Använd mörkare garn. Höger vinge börja med att fästa garnet med 1 sm i den första av de 7 st överst, 1 lm, 1 fm, 4 st, 2 fm. Vänd med 1 lm och virka 2 fm, 4 st, 1 fm, 1 fm i samma m som vingen började. Ta ihop. Vänster vinge stickas som höger men fäst garnet i den sista av de 5 st nederst.
 
Ben:
Virka med brunt garn. Fäst garnet med 1 sm i den sista av de 5 st nederst, 1 lm, 1 fm i var och en av de 4 nästa st. Vänd med 4 lm, 1 fm i den första av de 4 lm, 1 sm i 2:a, 3:e och 4:e fm, 4 lm,1 fm i den första av de 4 lm, 1 smi samma m som garnet fästes i på 1:a varvet. Ta ihop.
 
Näbb:
Sy ett par långa stygn med dubbelt garn.
 
Ögon:
Virka 2  lm med natur, virka 8 fm i 2:a lm från nålen. Ta ihop med 1 sm i första fm. Virka ett till på samma sätt, sy fast dem på ugglan och gör en fransk knut med brunt garn inuti.
 
Jag använde virknål 21/2.
 
Lycka till!