Play-doh.

Publicerat i: Vardagen
 

En ledig vecka tillsammans med barnbarn det är toppen och eftersom små barn växer väldigt fort är vårt äldsta barnbarn drygt fyra år redan. Dags att testa Play-doh lera tänkte jag. Medan lillebror sov sin middagslur började jag och storasyster plocka fram ingredienser, de som fanns alltså.

 

Receptet är 4 dl vetemjöl, 3 dl salt, 2 msk alun, 3 msk matolja och 5 dl kokande vatten. Vårt recept kom att bli detta: 4 dl vetemjöl, ca 3,5 dl grovsalt som smältes i det kokande vattnet, ca 2 krm citronsyra , Alunburken var nämligen tom och citronsyra som går att använda istället var det lite knapert med. Köpte fyra påsar för inte alls länge sedan. Matolja blev 3 msk olivolja. Vatten fanns som väl var i kranen. Suck! Min nästa fråga var "Vilken färg vill du ha": "Blå" svarar en liten flicka med tindrande ögon så jag skruvade av korken men ... flaskan var TOM.

 

Resultatet blev en grön, något kletig massa med klumpar av vetemjöl och mörka gröna färgklickar. Efter att ihärdigt försökt få ordning på detta med diverse köksredskap utbrast jag lite uppgivet "Nu låter vi skiten, detta ord uttalades ej högt, få kallna ordentligt så kanske det går fixa till sedan". "Jaa, dää tycker jag mää" blev svaret  från en liten dam med himlande ögon. 

 

Nå, idag funkar det hyfsat jobba även med denna lera men det gäller ta den på rätt sätt. Skam den som ger sig! Även det som misslyckas kan ju bli rätt bra till sist.

 
 
 
 
 
 
 
Det blev visst väldigt mycke om detta så tyvärr får lite tillbakablickar till semestern på Kreta vänta. Sängen väntar och välbehövlig vila. 
 
 
 
God Natt och Sov gott!
 
 
Maria
 
 
 
 
#1 - - Bosse Lidén:

Det låter som ni har trevligt ihop när ni skapar.
Kreta lät spännande.
Höstkramar Bosse

#2 - - Yvonne:

Underbart att få tillbringa tid med barnbarnen. Härligt att du engagerar dig i roliga aktiviteter med dem. Passa på medan de vill!
Ha det fint! Kram

#3 - - Lollo:

Härlig bild! Älskar att se de där små barnhänderna bland allt kladdande ... ;)
Trevlig helg :D