Vårens blomma.

Publicerat i: Vardagen
 
 
 

Nu är vitsipporna här och visst blir man glad av att se dem. Vare sig det är som här ett hav, en enstaka eller en mindre grupp. Precis som jag i vintras kastade mig i snön för att göra en snöängel kommer jag ihåg hur jag som liten faktiskt låg på rygg i ett vitsippshav och bara kikade upp på himlen och molntussarna utanför kojan vi byggt. Här skulle man däremot bli rätt blöt så idag väljer jag  avstå och hoppar istället vidare mellan vattenpussarna.

 

 
 

Att göra små avstickare på vägen hem kan resultera i en sådan här bild. I en del sammanhang kallas ibland Vättern för ett riktigt badkar. Det är ju olika hur vi upplever saker men jag måste tillägga att denna sjö är både fascinerande och vacker så vill du se världens vackraste badkar, gör en utflykt. Bada i den är jag däremot inte så förtjust i. Kallt ändå fram i augusti. Då kan det däremot vara skönt även för en badkruka. Avslut blir ett ryskt ordspråk.

 

"Mycket av detta livets goda blir försummat bara därför att det inte kostar något."

 

 

Ha det gott!

 

Maria

 

 

 

 

 

#1 - - AE:

Här får jag allt vänta en månad innan vitsipporna kommer fram. Vi njuter av vårvinter vi just nu! Sol snö och brända näsor!

Svar: Hoppas solen bestämmer sig för att lysa ofta. Det är lättare vänta då och soliga dagar på fjället brukar vara toppen. Men var rädd om lilla nästippen. ;)
Maria Bromander

#2 - - anna-lena:

Oj, en sådan vitsippsbacke. Våra vita vårbärare har en bit kvar innan de blir till et hav. Men den duger som de är, i små blyga klungor också. Än kommer de att glädja oss några veckor. Dina frön växer som gräs inne i växthuset.... får komma ut om några veckor.

Svar: Här är nätterna kalla. Idag var det bara en grad när jag åkte till jobbet vid nio men jag klagar inte. Våren blir längre då och det är en årstid jag gillar. Bra att fröna tog sig. God fortsättning på helgen.
Maria Bromander

#3 - - Yvonne:

Underbar tid vi har med dessa vitsippsbeklädda marker! Vackert foto du tagit!
Det är fint att bli påmind om barndomens upplevelser i naturen. Vi var mycket ute i markerna och man upptäckte så många växter, särskilt på våren när de började dyka upp. Kanske var det för att vi var närmare marken på den tiden? Och vi hade inga apparater som konkurrerade om vår uppmärksamhet.
Ha det fint kära vän! Kram

Svar: Jag är tacksam att jag fick växa upp på landet nära djur och natur. Tycker nog att dagens barn går miste om mycket men troligtvis får de andra stora upplevelser. Nu önskar jag dig en riktigt fin vecka och stor kram till dig. Maria
Maria Bromander

#4 - - wiolettan:

Vilken vacker bild och vårlig, vitsippor hela backen full.
Fin bild också med det blå vattnet och himlen.
Hoppas jag kan ta en likadan fin bild nu i maj av Vättern då vi kommer att bila förbi den.
Snöängeln, ja den tävlingen glömmer jag inte. Rolig på sitt sätt.
Trevlig söndag.
Varm kram till dig.

Svar: Den här veckan var Bosses lek lite lugnare men nog är det konstigt vad han kan få oss till. Roligt var det i alla fall. Vill du ha en fika hos en bloggkompis kan du ju höra av dig. Fast ni kanske kör E4:an på andra sidan. Du ska ha en bra vecka. Kram till dig!
Maria Bromander

#5 - - Pernilla :

Åhh, så mycket sippor! Underbart!
Jag njuter i fulla drag av blomprakten jag också.
/P

Svar: Gott! Njut så mycket du kan. Allt gott!
Maria Bromander

#6 - - Bosse Lidén:

Kul med positiva ryska ord för en gångs skull. :)
Mycket fina bilder. Vitsippshav tröttnar jag aldrig på att se. Bada i Vättern gör jag inte frivilligt. När vi bodde i Hjo åkte vi upp till Karlsborg istället. Där var det skönt i Bottensjön. Men kusten runt Vättern är mycket vacker.
Söndagskram Bosse

Svar: Det finns en underbar långgrund badplats vid Karlsborg. Vattnet blir alldeles ljuvligt i den viken. Du påminner mig om ännu en fin ort. Får bli en utflykt dit i sommar. Ha en bra vecka! Kram!
Maria Bromander

#7 - - Lotta:

Jag blir så lycklig av alla vitsippor. Utanför dörren på mitt jobb så avlöser det ena vitsippohavet det andra. Brukar ta en brukare med mig ut på promenad för att bara njuta.

Ha en fortsatt fin dag!
😃

#8 - - Bosse Lidén:

Just där menar jag. Vi åker dit fortfarande när vi är i de trakterna.
Kram

#9 - - Mia :

Båda dina bilder är . Vitsippan är verkligen årets blomma för mig, det första "riktiga" vårtecknet.

Inte har jag hört att Vättern kallas för badkar, men det är ingen dum liknelse. Vacker är den... både vid storm som en solig fin sommardag. Molnformationerna på himlen över Vättern gillar jag på foto nr 2.

Ha det gott! Nu väntar vi på värmen så vi kan ge oss ut i skogen och njuta.... letandes efter plastburkar! ;-)

Svar: Det sista låter bra. Jag ser fram emot värmen, långa promenader och en kopp kaffe där ute i skogen efter några plastburkar. Jag kom visst av mig när det gällde såna men nu ska det tas nya tag. :)
Maria Bromander

#10 - - Gunnel :

Vitsippor lättar verkligen upp humöret. Det ligger en hel del sanning i det ordspråket. Trevlig helg

Svar: Sant. Glad valborg till dig.
Maria Bromander

#11 - - Anonym:

Hej du ville låna en bild av mig??? Häls Marie

Svar: Skriver inlägget nu. Är det ok.
Maria Bromander