Kärleksmums. Håll med om att det låter gott. Nu tror jag att även en kaka kan göra gott såväl i kropp som i själ men om det tvistar säkert de lärda.
Mitt första minne av den här kakan är en kakburk som då och då landade på en av hyllorna i vårt skafferi. En vänlig människa hade ”bara” bakat några kakor. Gissa om den burken var uppskattad inte minst av oss barn och precis som allt gott gick de åt alldeles för fort. Den vänliga och omtänksamma faster Maja visste att hennes bror arbetade hårt och behövde lite uppmuntran och hjälp ibland. Så visst kan en kaka vara god för både smaklökar och den inre människan om den bakas med just kärlek och omtanke.
Troligtvis har du ett recept, men ifall det kommit bort så skriver jag ner det här. Den bakas på långpanna i 175 -185 grader.
41/2 ägg Vispas pösigt tillsammans med sockret.
41/2 dl socker
41/2 msk kakao Blanda torra ingredienser och rör ner i smeten.
3 tsk bakpulver
63/4 dl vetemjöl
185 g margarin Smälts, blandas med mjölken och rörs ner sist.
21/4 dl mjölk
Glasyr: 3 hg florsocker, 185 g smör, 3 msk vaniljsocker, 3 msk kakao, 2-3 msk starkt kaffe
Alltsammans blandas och smälts försiktigt under omrörning. Rör hela tiden. Bred på glasyren då kakan är ljummen. Strö på kokos.
Himlen är ofta grå och kanske snötung men allt oftare tittar solen fram. Det gläder mig. På söndag är det bara nio söndagar kvar till påsk det är därför söndagen heter Septuagesima. Krångligt ord men så är det ju naturligtvis latin.
Den lille pojken sa; "Hemma behöver vi inte be bordsbön för mamma lagar så god mat i allafall..."
Maria
Härligt att få skratta åt den lilla pojken! Han har så rätt, nästan inget slår mammas mat. Antagligen för att vi är uppväxta med den.
Kärleksmums är gott och visst är namnet bara så underbart. Vi behöver många kärleksmums i vår värld!
Räknar man veckorna som du gjort verkar det absolut inte så långt till våren, fast visst är det väl förunderligt vackert ute nu med all frost på allt.
Ha en riktigt härlig helg kära vän! Kram