Läser.

Publicerat i: fotoutmaning
Jag har inte kollat upp hur många gånger jag LÄSER på en dag men ofta är det. Troligtvis tänker jag inte på hur mycket och ofta jag LÄSER. Det har blivit så självklart. Som du förstår är LÄSER veckans tema hos Sanna.
 
I helgen gick vi en bit på Stråken leden. Även där mitt uti skogen har det satts upp olika små tavlor där den som vill kan förkovra sig både när det gäller naturen, de olika platserna man passerar och mycket annat. Klicka på bilden kan du också få läsa lite om denna vandringsled och min hembygds historia.
 
 
Den äldsta bok jag äger är Karl den XII:s bibel. Denna utgåva av bibeln trycktes 1703 och tillhörde min morfars släkt. I biblar på den tiden fanns ju ofta bilder, så inte i denna men första sidan är utriven vilket kan bero på att denna var just en bild som på den tiden ofta drogs ut för att istället få pryda en vägg. Tro nu inte jag kan sånt här, det läste jag då jag googlade lite om bibelöversättningar. Funderar på var de kan satt upp den bilden. Utedasset pryddes av kungabilder, fast det var ju på 60-talet.
 
 
Som ni väl förstått av min blogg är jag lite svag för visdomsord av olika slag. En av bibelns böcker heter just ordspråksboken och är fylld av ordspråk som delvis är författade av Salemo.  Vill du läsa om Salemo kan du klicka på bilden.
 
 
Nu tänkte jag inte bjuda på något visdomsord i det här inlägget. Istället får ni själva titta in i Ordspråksboken för att se vad ni hittar då ni LÄSER där. För att göra det hela lite enklare kan du välja att läsa den på nätet. Här är länken. Nu skulle det vara roligt se allas era kroppsspråk. Det är ju också något vi LÄSER av hos varandra då vi möts.
 
Däremot kommer det under den här veckan dyka upp bilder från vår lilla promenad på Stråkenleden tillsammans med just ordspråk från Ordspråksboken då och då.
 
Lycka till!
 
Maria
 
#1 - - skogstrollet:

Det intresserar mig också men tyvärr fick jag inte fram din sida om Ordspråksboken. Den är kanhända lite för gammal för mig att inspirareras av men det kunde vara roligt att se denna ålderdomliga inspirationskälla.
Ha det bra, hälsningar.

Svar: Det blev likadant här efter ett par timmar. Trodde det berodde på virusskyddet. Men ska ta fram länkadressen när jag kommer hem. Ha en bra dag. KramMaria
Maria Bromander

#2 - - Musikanta:

Intressant inlägg. Det är många talesätt och ordspråk som vi använder i vårt dagliga liv som just kommer från Ordspråksboken. Många har ingen aning om det.
Kram

Svar: Precis. Vi tänker inte på vad det vi säger har sitt ursprung. ☺ Men tydligen har den gjort avtryck. Ha en bra dag. Kram Maria
Maria Bromander

#3 - - Tomtan:

Härliga bilder och intressant inlägg

Svar: :)
Maria Bromander

#4 - - Gemsofmylife:

Vilket underbart inlägg och fantastiska bilder !!!
Älskar gamla böcker och har några själv dock inte så gamla som din vackra bibel wow ett konstverk i sig !!!
Stort TACK för att du är med och stort tack för länken
KRAM

Svar:
Maria Bromander

#5 - - Tove Olberg:

Så läst så är din tolkning av läser och den inspirerar dessutom :-)

Svar:
Maria Bromander

#6 - - Helen:

Väldigt intressant inlägg om läsning! Vi har också en gammal, gammal bibel som pryder sin plats i vardagsrummet. Jag måste kolla upp vad det är för översättning men det rätt lika din. Ordspråksboken var det ett tag sedan jag läste men där kan man hitta mycket kloka ord.

Svar:
Maria Bromander

#7 - - Sara Pepparkaka:

Härlig gammal bok!

Svar: Rolig att ha. Men ibland kan det ju vara ett problem att veta vad man ska behålla och inte. :) Allt gott till dig!
Maria Bromander

#8 - - Anki:

En vacker gammal bibel och fina bilder!
Jag försökte kommentera här i början av veckan, men fick problem med internetuppkopplingen och sedan glömde jag bort det ...

Svar: Det där med uppkopplingen är inte enkelt. Jag blir så trött på detta ibland men nu är vi här. Ha det så gott där du är. Kram.
Maria Bromander