Låst.

Publicerat i: fotoutmaning
 
I veckan gick resan till Erikshjälpens second hand för att lämna lite saker som inte gjort någon nytta i mitt hus på många år. Så här efteråt kan man ju undra varför i all sin dar de legat här och skrotat, men en del saker är tydligen svåra att skiljas från. Beslutet måste mogna fram som maken brukar säga. Hur som helst fortsatte jag för att ge mig ut och lufsa lite i skogen och hamnade till sist nere vid Domsands båthamn. Tänk där fanns det lås och många låsta sjöbodar. Den här gången var det lilla kamera-kompisen som fick uppdraget att hjälpa mig ta en bild, för LÅST är veckans ord i Sannas fotoutmaning.
 
 
 
 
 
I hamnen låg många fina båtar. Den ena finare, dyrare och större än den andre men vem har sagt att alltid störst är bäst. Tilläggas kan, att jag inte är någon båtmänniska, långt därifrån men visst är den här lilla skutan fin.
 
 
 
 
Men så var det ju den där cachen. Längst ut vid fyren skulle den finnas, så glad i hågen traskade jag dit. Förgäves skulle det visa sig. Min telefon visade nämligen att jag skulle bli tvungen runda denna boll-liknande fyr för att gå på utsidan. Kajen tog tvärt slut på utsidan av fyren, där fanns inte ens ett räcke och på bollen fanns inget hålla sig i för en knäsvag liten människa. Bara ett tvärt slut och x antal meter nedanför vatten. Vatten! Vatten är farligt har jag fått lära mig och hoppa i vill jag absolut inte än mindre halka, trilla ... och leva vill jag göra ett tag till. Det blev ingen cache där! Det blev en närbild på fyr-bollens hänglås och nog är rädsla också ett lås, en annan form av lås. 
 
 
 
 
Tack vackra fjäril för att du lugnade mig där du satt på rätt sida om fyren.
 
 
 
 
Cacher är inte allt som finns i skogen. Bäst som jag gick där bara de fanns där och många var det. Vilken kantarellmacka det blev den kvällen eller var det kantareller med macka?
 
 
 
 
 "Jag har haft så många bekymmer, de flesta för saker som aldrig har inträffat."
                                                     
                                                                     (av okänd)
 
Trevlig helg mina vänner
 
&
 
Allt gott!
 
 
Maria
 
 
#1 - - meh.blo.gg:

Fina bilder!

Svar: Tack ....☺
Maria Bromander

#2 - - BosseLidèn:

Bra och tänkvärda slutord.
Där var det låst ordentligt.
Jag är också mycket för att vissa saker ska mogna fram.
Kram Bosse inte Båtmänniska

Svar: Som du kanske vet är jag lite svag för citat, tankeord mm men några laster ska man ju ha. :) Det är nog rätt bra det där med att låta saker mogna fram. Inte försöka skynda på och jäkta jämnt. Det kan bli kostsamt. Simma lugnt. :) Ha det gott Bosse!
Maria Bromander

#3 - - Anonym:

Här fanns det många lås på vackra sjöbodar. :-)

Svar:
Maria Bromander

#4 - - Ditte:

VIlken trevlig tolkning av LÅS - temat och med väldigt fina bilder. Många lås har du hittat och vackra sådana. Men jag kan öfrstå att det inte blev någon "cache" denna gång. Lite ävl otillgänglig. Men hade jag varit på plats så kunde jag nog ha hjälpt till.
Härligt med kantareller med smörgås. Vilken lycka!
Kram och trevlig kväll.

Svar:
Maria Bromander

#5 - - Karin:

Vackra sjöbodar med olika lås!
Kantarellmackan är smarrig!
Kram Karin

Svar: Jag hittar gärna fler sådana kantarellställen. ☺
Maria Bromander

#6 - - Mia:

Det där du fann på marken var definitivt bättre än en cache. Cachen kan du inte äta...

Tack, jo bättre i knät... snart dags att se om vi får till en annan dag... Du arbetande människa får komma med förslag...:-)

Svar: Ska kolla almenackan framöver. ... får nog semester i mitten av september. Hör av mig!
Maria Bromander

#7 - - KajsaLisa:

Falurött är aldrig fel och ordentligt låst också, fin tolkning.

Svar: Tack o allt gott till dig!
Maria Bromander

#8 - - Gemsofmylife:

Så fin tolkning av LÅST Stort TACK att du är med
Kram

Svar: Tack att jag får vara med! ☺
Maria Bromander