Utomhus blåser det, regnar och är allmänt olustigt väder. Rått och kallt. Efter en kort promenad sitter jag nu här med en dubbelvikt filt över axlarna. På de här bilderna var det kallt, men konstigt nog är det lättare värja sig mot kyla. Jag har ju min stora goa 80-tals overall. Se, så vackert det var.
 
 
 
 
Envist satt de kvar löven, som om de sa till varandra; "Släpp inte taget. Håll ut i kylan!". Det var närmre minus tio grader vid det här tillfället.
 
 
 
 
I början på Januari skrev jag ett inlägg jag döpte till "Gör om, gör rätt". Här kan ni se slutresultatet och även om det inte blev som det skulle ser man ju likheten med en flodhäst. Av någon anledning fick den en extra kudde där bak men varför inte. Det gör vansinnigt ont att slå i svanskotan. Alla fel är inte av ondo. En ny planeras, men när är en annan fråga.
 
 
 
 
Bättre gick det att sticka den här tröjan till allra minsta prinsen Axel. Kanske lite stor men då har han ju lite att växa i. Sticket över stolsryggen är en likadan tröja till hans storasyster Nellie. Hoppas bara inte den blir alldeles för galet stor. Jag är tydligen inte så bra på det där med mått. Tur jag har en stor familj med barnbarn i lite olika åldrar för passar det inte den ena passar det den andre eller ...
 
 
 
 
Huu, nu vräker det ner snöblandat regn och jag tänker faktiskt göra mig en kopp livgivande te. Gott!
 
 
Kram
 
 
Maria
 
 
 
 
 
#1 - - AE:

Fina saker!

Svar: De värsta felen syns inte ;) men Tack ändå. Ha det gott!
Maria Bromander

#2 - - wiolettan:

Så vackra vinterbilder. Det är bra så mycket trevligare då det snöar än då det regnar. Tänk bara en så vacker snöängel du kunde göra.
Förstår att det inte är så lätt med "polisjagningen", men de som spelar Wallander kanske är lättare att få tag i.
Här finns det ju poliser rätt som det är, deras väg ifrån polisgaraget vid utryckning går nästan här förbi, och som jag skrev i mitt inlägg idag, det händer mycket med rån och så´nt här.
Fin flodhäst och härlig tröja. Tänk att kunna jobba så med händerna.
Ha det bra och kram till dig.

Svar: Låter inte alltför roligt med rån och liknande men i det här fallet var det ju ett plus. Lek är lek och ska vara rolig och inte alltför allvarlig så får se vad jag kan skrapa ihop. Om chansen finns kvar vill säga. Det var ju genom vår vän Bosse jag hittade dig. Akta dig för banditer och bovar så hörs vi nog snart igen. Allt gott och kram till dig!
Maria Bromander

#3 - - Yvonne:

Vad tålmodig du är som orkar göra rätt! Det blev ju en maffig flodhäst och vackra tröjor får du till. Det är härligt att ha handarbeten på gång, särskilt när det är oväder ute. Då är det mysigt att kura ihop sig med ett handarbete eller bok för den delen.
Javisst var det vackert när frosten täckte hela landet! Vill alltid att det ska vara längre än det gör. Men vi får anpassa oss till det väder vi får.
Ha det riktigt fint! Kramisar

Svar: Saken är den att jag inte gjorde om något. Tråkla ihop så gott det gick men nästa, den ska bli bättre men först ... ;) Med tanke på allt man vill så blir nog inte jag arbetslös, möjligtvis inkomstlös. Snart är det vår och frosten ett fint minne. Kram på dig!
Maria Bromander

#4 - - Pernilla:

Den fuktiga kylan är värst. Hellre minus 3 än plus 3.
Vilka fina arbeten du gjort. Flodhästen ser välskapt ur och är ju bedårande. Men tröjan är fantastisk. Själv kan jag bara virka men min mamma har stuckit ett och annat. Numera är hon inte vän med stickorna då hon har ont och ser sämre.
/P

Svar: Det finns en anledning till att jag inte visar flodhästens baksida men vi har väl alla sidor vi är mindre stolta över. Tack iallafall. Allt gott till dig!
Maria Bromander